75 år i dag

Instruktør og skuespiller Steen Rasmussen har underholdt store og små i fire årtier 

Offentliggjort

Han er egentlig uddannet skolelærer, men livet havde noget helt andet i vente for Steen Rasmussen.

Han har nu i fire årtier underholdt både store og små med en lang række tv-serier og film både som manuskriptforfatter, instruktør og skuespiller.

Det er svært at nævne Steen Rasmussen, der i dag har rundet de 75 år, uden at nævne hans makkerskab med Michael Wikke.

De to kan i år fejre 40-års jubilæum som kunstnerisk duo.

Farverige figurer

Mange børn og voksne, der er vokset op i Danmark, vil kende nogle af de farverige figurer fra Wikke & Rasmussens univers.

Fra tv-programmet "Sonny Soufflé Chok Show" med brødrene Bisp og deres voldsomme Volvo i 1980'erne over spillefilmene "Hannibal og Jerry" fra 1997 og "Flyvende farmor" fra 2001 til DR-julekalenderen "Julestjerner" i 2012.

Mange vil kende ørehængende sange som ”Ridder Lykke”, ”Voldsom Volvo” og ”Brug dit hjerte som telefon”, hvor makkerparret står bag teksterne.

- Vi er alle aldre

- Vi har fat i alle grupper. Det er ikke noget, vi har stræbt efter, men det er, fordi det er sådan, vi er. Vi er alle aldre, sagde Steen Rasmussen selv i 2019.

Her fortalte makkerparret om, hvordan der i deres optik ikke er langt fra at opføre sig som en dreng på otte år og en mand på 70 år, og at de rummer det hele i deres samarbejde.

Men Steen Rasmussen kalder dog i dag sig selv "en meget glad gammel mand".

- Jeg kan jo se det på mit ansigt. Jeg gider ikke engang sige, at jeg er ung indeni. Jeg er en meget glad gammel mand, siger han til Politiken.

Sådan mødtes duoen

Steen Rasmussen er vokset op i Rødovre og Kirke Hyllinge. Han er uddannet skolelærer, men var i 1970'erne medlem af folkemusikgruppen Hvalsø-spillemændene.

Senere kom han til DR, hvor han mødte Michael Wikke.

Op igennem 80'erne skabte de en række tv-programmer med figurer som Robin Hat, Tonny Toupé, Sonny Soufflé og Ronnie Rose. De to lavede også radioprogrammer for DR som "Pas på varerne, Arne".

Siden skiftede de tv-mediet ud med filmmediet og skabte en lang række film. Senest "Gooseboy" i 2019, som modtog en Robert for bedste børne- og ungdomsfilm.

Steen Rasmussen er flyttet til Himmerland, hvor han blandt andet dyrker sine egne grøntsager.

Viser klip i biografen

De seneste år har Wikke & Rasmussen blandt andet turneret rundt i biografer med et show, de kalder "Ønskebiografen", hvor publikum bestemmer, hvilke klip fra deres imponerende bagkatalog der skal vises.

De to arbejder i øjeblikket også på en teaterudgave af filmen "Hannibal og Jerry" til Folketeateret i København.

Wikke & Rasmussen modtog i 2020 en Æres-Bodil for deres arbejde.

Duoen Wikke og Rasmussen kan i år fejre 40-års jubilæum. Duoens ene halvdel, filminstruktør, manuskriptforfatter og skuespiller Steen Rasmussen, fylder 75 år fredag den 9. august 2024.
Powered by Labrador CMS