60 år: Medieleder på standby

Journalist Anette Kokholm overvejer sit næste skridt

Offentliggjort

Hun er uddannet journalist og har arbejdet som både radiovært i DR, tv-vært på "Go' Morgen Danmark" på TV 2 og som mangeårig topleder i mediebranchen.

Men når hun bliver genkendt på gaden, er det som oftest, fordi hun har været chefredaktør på ugebladet Familie Journal i en årrække.

- Det er jeg rigtig stolt af, fortæller Anette Kokholm, der er i dag er fyldt 60 år.

Hun har blandt andet været radiochef på DR og udgiverdirektør for ugeblade hos Aller, der tæller Billed-Bladet og Se & Hør.

I den periode optrådte hun også lejlighedsvist i andre medier som ekspert i kongehuset.

Tidligere studievært

Karrieren startede hun i DR, hvor hun blandt andet var vært på flere populære programmer på P3 som "Godmorgen P3", "Erotica", "Varm Weekend" og interviewprogrammet "Kronsj!".

Senere kom hun til Skandinavisk Filmkompagni og var blandt andet studievært på "Go' Morgen Danmark".

Senest var Anette Kokholm direktør op TV2 Øst i 18 måneder, som var turbulente på stationen med en fyringsrunde og kritik af arbejdsmiljøet fra Arbejdstilsynet.

Hun var hentet ind blandt andet for at sætte gang i en digital omstilling af indholdet.

Ser nye veje

- Det har også været en hård omgang for alle på stedet for at nå i mål med det, og nu er det tid for mig at se nye veje, sagde hun dengang om sin fratrædelse.

Hun fratrådte efter gensidig aftale med bestyrelsen i mediehuset i foråret.

Siden har hun sat arbejdslivet på pause.

- Jeg skylder mig selv at tænke ordentligt over, hvad jeg vil bruge resten af mit arbejdsliv til, siger hun.

I mellemtiden bruger hun sin tid på at synge og optræde med sit band, der spiller sange fra 1950'erne og 1960'erne, på at skrive musik, og så forsøger hun at opfylde en gammel drøm.

Drømmer om forfatterskab

- Jeg har altid haft en forfatter i maven. Nu har jeg tiden og muligheden, så nu hygger jeg mig med at skrive på noget skønlitterært, og så må vi se, om det ender med at blive en bog.

Når Anette Kokholm ser tilbage på sin karriere i mediebranchen, synes hun, at det har været et privilegeret sted at være.

- Jeg har været så heldig, at jeg har været her i en tid, hvor journalistikken har sat dagsordenen for den demokratiske samtale.

Hårdt for branchen

- Men mediebranchen er selvfølgelig udfordret i de her år, fordi alle udkommer selv på sociale medier og så videre, så der er ingen tvivl om, at det er hårdt for branchen lige nu.

Anette Kokholm er gift med Lars Romerdahl. De to har en sammenbragt børneflok på i alt fem børn - to børn hver fra deres tidligere forhold og et fælles barn.

Anette Kokholm var radiovært på P3 i 1990'erne og vært på "Go' Morgen Danmark" på TV 2 i 2003 og 2004. Siden var hun et smut forbi både BT og Kanal 4, inden hun blev chefredaktør på ugebladet Familiejournalen fra 2009-2014.
Powered by Labrador CMS