40 år: Bedøvet af druk og stoffer

Linda P's vej gennem livet har været fyldt med bump, men humoren har hjulpet hende på vej til overlevelse 

Offentliggjort

Den kendte komiker Linda P tager sine kriser i opløbet.

Allerede sidste sommer begyndte hun at forberede sig på at fylde de 40 år, som hun har rundet i dag. 

- Det gjorde jeg også med 30-års krisen. Den begyndte jeg på, da jeg var 28, så man ikke bliver så ked af det, når det rammer, fortalte hun sidste år i et interview med Ritzau.

Den potentielle 40-års krise får Linda P afløb for i sit seneste onemanshow, "Slutty Mary", som hun stadig turnerer rundt med.

I midten af livet

Showet centrerer sig om at være i midten af livet, blive single og alenemor til sin datter.

- Jeg må bare erkende, at jeg er virkelig banal. Så den er bare svær at finde frem, den der slutty type. Det er det, showet handler om: At det er okay, at man bliver ældre, siger hun til Ritzau.

"Slutty Mary" er Linda P's sjette onemanshow.

Årets komiker

Hun debuterede ved DM i standup i 2004 og fik andenpladsen. Fem år efter præsenterede hun sit første onemanshow, "Rommen er en tøjte", der indbragte hende prisen som Årets Komiker ved det hedengangne Zulu Comedy Galla i 2010.

Ud over sine onemanshows har Linda P leveret et væld af tv- og filmoptrædener, og hun har haft hovedrollen i komediefilmen "Undercover" fra 2016.

Derudover har Linda P også medvirket i Tivolirevyen, musicaludgaven af "Den eneste ene", genindspilningen af "Buster" og i teaterstykket "Tjener for to".

Oprindelig bygningsmaler

Egentlig er Linda P, der kommer fra den københavnske vestegn, uddannet bygningsmaler. Men en dag sad hun og så DM i standup i fjernsynet og tænkte: "Det der, det kan jeg da også".

Gennem sin skolegang var Linda P udsat for grov mobning. Hjemme hos faren var der også utrygt. Han drak - med Linda P's egne ord - som et hul i jorden. Et misbrug, Linda P også selv har haft.

For Linda P har humoren altid været det, hun kunne forsvinde ind i, når livet omkring hende var svært. Men nogle gange var det ikke nok, og hun måtte bedøve sig i druk, stoffer og damer.

I forsøget på at flygte fra fortiden fik hun at vide, at hun formentlig ikke ville fylde 30, hvis hun fortsatte sådan.

Kollapsede ved Smukfest

I 2013 kollapsede hun, få minutter inden hun skulle optræde på Smukfest. Efterfølgende aflyste hun en udsolgt turné og gik i gang med et kæmpe indre oprydningsarbejde.

I dag lever hun efter mantraet om positiv egoisme.

Hun har væltet alle kasserne i sit liv ud og kun lagt det bedste tilbage.

Hardcore beslutninger

Det er både store eksistentielle spørgsmål, som hvad hun lever af, og hvilke venner hun omgiver sig med, til de små hverdagsgøremål, som hvor hun drikker sin kaffe henne, og hvilken bank hun har.

- Man skal spørge sig selv: "Hvad kunne jeg fra allerøverste hylde helst tænke mig?" Det er vidunderligt. Men det er ikke noget, jeg er kommet sovende til. Det kræver nogle fucking hardcore beslutninger, sagde hun sidste år.

Bag P'et i Linda P gemmer der sig efternavnet Petersen. Mandag den 15. juli fylder den kendte komiker 40 år.
Powered by Labrador CMS