Sport

Kathrine Heindahl får annulleret sin kontrakt i Rusland

Kathrine Heindahl har fået revet sin kontrakt med CSKA Moskva over. Aktuelt er hun i Danmark.

Den danske landsholdspiller i håndbold Kathrine Heindahl skal ikke rejse tilbage til Rusland, efter at hun har været samlet med det danske landshold.

Torsdag meddeler CSKA Moskva, at kontrakten med den danske profil er blevet revet over.

Dermed er hun fri til at finde en anden arbejdsgiver for resten af sæsonen, inden hun til sommer som planlagt skifter til Team Esbjerg.

Kontraktophævelsen i Moskva sker i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine. Der er tale om en gensidig aftale mellem parterne, skriver klubben.

– Jeg vil aldrig glemme min tid i CSKA. Klubben, byen og folkene omkring mig vil altid forblive i mit hjerte, siger hun ifølge klubbens hjemmeside.

Tirsdag fortalte hun til avisen B.T., at hun var usikker på, om hun skulle rejse tilbage til Rusland efter endt landsholdstjeneste.

– Lige nu er det en svær situation. Jeg har kontrakt med Moskva indtil den 30. juni, og der er selvfølgelig mange ting i spil.

– Men som det er lige nu, har jeg ikke de store kommentarer til resten af sæsonen. Lige nu er fakta, at jeg har kontrakt, og så må vi se, hvad tiden bringer, sagde hun til avisen i tirsdags.

Hun var rejst til Danmark, inden invasionen af Ukraine tog fart.

Heindahl har spillet for CSKA Moskva siden sommeren 2020. Stregspilleren har tidligere spillet i GOG, Odense Håndbold, TTH Holstebro og Randers HK.

Fynboen debuterede for det danske A-landshold i 2010, og hun har været fast slutrundedeltager for Danmark ved alle EM- og VM-slutrunder siden 2016. Derfor var hun også med til at vinde VM-bronze i december 2021.

Hun har spillet 100 A-landskampe og scoret 199 mål.

Kathrine Heindahl er den første danske sportsudøver, der bliver løst fra en kontrakt med en russisk klub efter invasionen af Ukraine.

Basketballspilleren Gabriel “Iffe” Lundberg spiller ligeledes for CSKA Moskva. Han er rejst hjem til Danmark, men er fortsat på kontrakt med den russiske klub.

Fodboldspillerne Anders Dreyer og Oliver Abildgaard er fortsat i Kazan.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker