Kriminal

Jon Stephensen sagsøger Dyremose for 100.000 kroner

Advokat sætter beløb på krav om godtgørelse i injuriesag i kølvandet på fyring af Jon Stephensen.

Folketingsmedlem Jon Stephensen (M) forlanger en godtgørelse på 100.000 kroner i injuriesag mod tidligere finansminister og TDC-topchef Henning Dyremose.

Dyremose er bestyrelsesformand for teatret Aveny-T, hvor Jon Stephensen tidligere var ansat som direktør.

Advokat Bjarke Vejby oplyste tirsdag til Ritzau, at han på vegne af Jon Stephensen ville anlægge sag mod Henning Dyremose, efter at sidstnævnte efter Vejbys opfattelse har udtalt sig injurierende til dagbladet Børsen.

I første omgang ville Vejby ikke sætte et beløb på den godtgørelse, som Jon Stephensen vil forlange, men det gør han nu.

– Retspraksis i den slags sager ligger og vipper mellem 30.000 og 200.000 kroner. Og vi har så valgt at lægge os midt imellem, siger Bjarke Vejby.

Jon Stephensen blev i maj i fjor fyret som direktør for Aveny-T efter 11 år på posten. Bestyrelsen har ikke udtalt sig om, hvad der lå bag fyringen, hvor Stephensen stoppede med øjeblikkelig virkning.

Men tirsdag røbede Henning Dyremose over for Børsen, at en forfalsket underskrift spøgte i kulissen.

– Vi er fortsat af den opfattelse, at Jon har skrevet under i en andens navn. Jeg har indtil nu ikke udtalt mig om de konkrete årsager til fyring og bortvisning, men når Stephensen udtaler sig i strid med sandheden, så må jeg nødvendigvis reagere, sagde Henning Dyremose.

Det er på den baggrund, at Jon Stephensen, som i november blev valgt til Folketinget for Moderaterne, nu indstævner Henning Dyremose for retten.

– Der er fremsat en påstand, som går – uden forbehold – på et kriminelt forhold. Det er ikke rigtigt, og derfor bliver der anlagt en injuriesag, siger Bjarke Vejby.

Advokaten fortæller til Ekstra Bladet, at Henning Dyremose påstår, at Jon Stephensen skulle have forfalsket DBU’s kommunikationschefs, Jakob Høyers, underskrift på et dokument. Det afviser Stephensen.

Høyer har siddet i bestyrelsen for Aveny-T. Han afviser over for Ekstra Bladet og B.T., at det er hans underskrift på det pågældende dokument.

– Jeg kan bekræfte, at det ikke er min underskrift på det pågældende dokument. Derudover har jeg ingen kommentarer til sagen, skriver han.

De 100.000 kroner er et krav om såkaldt godtgørelse for tort. Det er at opfatte som en slags plaster på såret i forhold til den krænkelse af ære og integritet, der påstås at være sket.

Ud over kravet om godtgørelse er der fremsat påstand om straf.

– Det vil være i form af dagbøder, hvor det er op til retten at fastsætte størrelsen, fortæller Bjarke Vejby.

Endelig er der nedlagt påstand om såkaldt mortifikation. Det vil med andre ord sige en påstand om, at retten skal slå fast, at der ikke har været hold i den omstridte påstand, altså påstanden om den forfalskede underskrift.

Henning Dyremose sagde onsdag i en kort skriftlig kommentar til Ritzau:

– Jeg afventer med sindsro stævningen.

Der vil efter alt at dømme gå adskillige måneder, før sagen kan blive behandlet ved retten.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker