Kultur

Jagger og Richards skrev musikhistorie en juliaften i 1962

Det var kun Mick Jagger og Keith Richards, som var med til The Rolling Stones' første koncert for 60 år siden.

Keith Richards har gode minder fra den 12. juli 1962.

– Jeg kan stadig huske, hvordan jeg følte, at jeg spillede på et stort stadion, siger The Rolling Stones-guitaristen til det tyske nyhedsbureau dpa.

– The Marquee var omtrent den største klub i London på det tidspunkt. Og inden da spillede vi stort set kun i garager, tilføjer han med henvisning til spillestedet The Marquee Club i London.

Tirsdag er det 60 år siden, at forsanger Mick Jagger, guitaristerne Keith Richards og Brian Jones, pianisten Ian Stewart og bassisten Dick Taylor gik på scenen sammen til deres første officielle koncert som The Rolling Stones.

Selv den dag i dag debatteres det, hvem der sad bag trommerne. Nogle mener, at det var Tony Chapman. Andre, herunder Keith Richards og The Rolling Stones-biograf Christopher Sandford, siger, at det var Mick Avory.

Der findes tilsyneladende ingen billeder fra den famøse aften, som endegyldigt kan afklare spørgsmålet.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den i dag afdøde trommeslager Charlie Watts sluttede sig til bandet seks måneder efter koncerten på The Marquee Club, mens guitaristen Ronnie Wood først fulgte efter i 1975.

I forbindelse med bandets 50-års-jubilæum i 2012 indrømmede Mick Jagger i et interview med magasinet Rolling Stone, at “vi snyder lidt”.

– Fordi det jo ikke er det samme band, men stadig det samme navn. Det er kun Keith og mig, der stadig er med, sagde Jagger.

Den juliaften på The Marquee Club i 1962 blev startskuddet til en legendarisk rock’n’roll-karriere, der stadig kører for fuld skrue i dag.

Som en del af deres Sixty-jubilæumsturné har The Rolling Stones inden for de seneste uger spillet to koncerter foran 65.000 mennesker i Hyde Park i London, før turen går videre til blandt andet Frankrig, Tyskland og Sverige.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker