Kultur

Jacob Riising scorer stort værtsjob

Tvprisen er skabt for at hylde de danske produktionsselskaber, der producerer nogle af årets mest markante programmer. I år har Jacob Riising værtstjansen.

Tv-branchen hylder og hædrer sig selv, når Tvprisen løber af stablen i Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag den 4. marts

Ved dette års udgave af prisuddelingen er det tv-vært Jacob Riising, som man blandt andet kender fra tv-programmerne “Stjerner i trøjen” og “Det store bevægelseseksperiment”, som står i spidsen for showet.

Det fremgår af Tvprisens hjemmeside.

Det er langtfra første gang, at tv-personligheden har været vært ved prisuddelingen. Han har tidligere delt værtstjansen med tv-værterne Ibi Støving og Adam Duvå Hall i 2013, med tv-vært Camilla Ottesen i 2014 og med nyhedsværten Cecilie Beck i 2021.

Det er Tvprisens 111 jurymedlemmer bestående af blandt andre erfarne tv-folk, der er fordelt på 16 juryer, som siden november har været i gang med at se alle indstillede programmer og derefter stemme på deres favorit.

I alt uddeles der 17 statuetter til showet i forskellige kategorier.

En af kategorierne er Bedste Fiktion – Long. Her dyster DR-serierne “Carmen Curlers” og “Borgen – riget, magten og æren” mod TV 2-dramaet “Dag & Nat”, Xee-serien “Fantomforhold” samt Viaplay-serierne “Trom” og “Drømmeren – Karen Blixen bliver til” om titlen og trofæet.

Også Bedste Karakterdrevne Serie uddeles der en pris for.

Her er “Brødrene Ost”, som blev sendt på TV 2, og “Danmarks yngste dragqueen”, “Frank Hvam: Make Badminton Great Again”, “Mormor på mandejagt” og “Operarejsen” – alle sendt på DR – samt “Linse på tur” fra TV3 og Viaplay, nomineret.

Derudover uddeles der en ærespris, som gives til en person, hvis lange karriere i branchen man ønsker at hædre. Blandt de tidligere prismodtagere finder man Bubber, Ulla Terkelsen, Søren Ryge Petersen og Jarl Friis-Mikkelsen.

Tvprisen arrangeres af Producentforeningen, der er en brancheorganisation for producenter af film, tv og spil.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker