Udland

Italien ophæver tsunamivarsel efter tyrkisk jordskælv

Tsunamivarsel blev udsendt for Syditalien, efter at et voldsomt jordskælv ramte Tyrkiet natten til mandag.

Italien har mandag morgen ophævet et varsel om en mulig tsunami, som blev udsendt efter nattens jordskælv i Tyrkiet.

Det oplyser de italienske beredskabsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Varslet opfordrede borgere til at holde sig på afstand af kystområderne i de sydlige dele af landet. Det betød blandt andet, at togdriften på Sicilien og i regionerne Calabrien og Puglia blev indstillet.

Jordskælvet i Tyrkiet skete klokken 02.17. Det udløste en lang række efterskælv, som har fået adskillige bygninger i flere tyrkiske byer – men også i flere syriske byer – til at styrte sammen.

Flere end 300 mennesker er allerede mandag morgen meldt omkomne, og adskillige flere regnes stadig at være begravet i murbrokker.

Omkring klokken 08.00 er der langtfra overblik over situationen, men dødstallene stiger fortsat i både Tyrkiet og Syrien. 284 er døde i Tyrkiet, oplyser Tyrkiets vicepræsident ifølge Reuters.

Også i Syrien er der døde. Mindst 245 er døde på tværs af landet ifølge syriske statsmedier. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I flere provinser i Tyrkiet er der mange kollapsede bygninger. Det gælder både Osmaniye-provinsen, Diyarbakir-provinsen og Malatya-provinsen.

Jordskælvet ramte i en dybde af cirka 17,9 kilometer i nærheden af byerne Gaziantep og Osmaniye ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS). Det indtraf klokken 02.17 dansk tid.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker