Erhverv

ISS tjener igen penge efter hård periode under corona

ISS fik i 2021 et overskud på 637 millioner kroner, hvilket er en klar forbedring fra året før.

Den danske servicekoncern ISS, der står for alt fra rengøring til kantinedrift og vagtservice, er i 2021 kommet tilbage på sporet efter et rædderligt 2020.

ISS tjente sidste år 637 millioner kroner, viser årsregnskabet, der er offentliggjort torsdag.

Omsætningen løb op i 71,4 milliarder kroner, hvilket er 600 millioner højere end året før.

ISS’ resultater i 2021 er hjulpet af, at selskabets kunder i højere grad er vendt tilbage til kontorerne i slutningen af året, om end omikronvarianten bremsede den tendens i december.

Resultatet er en væsentlig forbedring sammenlignet med 2020, der var lidt af et rædselsår for ISS med et underskud over fem milliarder kroner.

Det store minus skyldtes coronapandemien, som førte til hjemmearbejde verden over og dermed mindre behov for blandt andet rengøring og kantinedrift.

Samtidig havde selskabet en stor hensættelse på 3,5 milliarder kroner – blandt andet til tab på en stor kontrakt i Danmark.

For 2022 forventer ISS fortsat at være ramt af coronavirus, fordi mange store virksomheder ikke er vendt tilbage på kontorerne for fuldt blus. Selskabet forventer en vækst på to procent i omsætningen sammenlignet med 2021.

ISS er Danmarks største selskab målt på antallet af ansatte, som tæller 350.000 på globalt plan. Det svarer cirka til antallet af indbyggere i Aarhus.

Tidligere har ISS haft over 500.000 ansatte, men selskabet har de seneste år været i gang med at sælge dele af sin forretning fra i en lang række lande, som man ikke vil satse på i fremtiden.

Den øvelse er ved at være overstået, da der kun er tre lande tilbage, som skal sælges.

En af disse er ISS’ forretning i Rusland, som har været til salg siden slutningen af 2020.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker