Kultur

Invasion af Ukraine får dronningen til at aflyse middag

Middagen skulle have været afholdt den 11. marts for ansatte i flyvevåbnet, forsvaret og beredskabsstyrelsen.

Hvert år afholder dronning Margrethe den såkaldte Hæderstegnsmiddag for de ansatte i flyvevåbnet, forsvaret og beredskabsstyrelsen, der modtager hæderstegnet.

I år har kongehuset valgt at aflyse middagen. Det sker som følge af situationen i Ukraine.

Det oplyser kongehuset på sin hjemmeside torsdag.

Hæderstegnet tildeles ansatte i hæren for god tjeneste. De vil sige, at en ansat har tjent 25 år ved forsvaret, flyvevåbnet eller beredskabsstyrelsen.

Hæderstegnet blev indstiftet af Frederik den 9. på hans fødselsdag den 11. marts 1953. Middagen og uddeling af hæderstegn sker derfor årligt på denne dato.

Hæderstegnet er lavet i sølv. På den ene side ses kong Frederiks den 9. ‘s navn, datoen den 11. marts 1953 og “for god tjeneste”. På den anden side ses en egekrans med indskriften “fortjent.”

Kongehuset oplyser ikke, om man vil finde en ny dato til afholdelse af hædersmiddagen, eller om de hædrede ansatte i flyvevåbnet, forsvaret og beredskabsstyrelsen må vente med fejringen til næste gang hædersmiddagen afholdes den 11. marts 2023.

Kongehuset oplyser på dets hjemmeside, at situationen i Ukraine ikke vil komme til at have indflydelse på dronningens modtagelse af nye ambassadører den 9. marts.

Her modtager dronningen nye ambassadører fra Egypten, Georgien, Libyen, Litauen og Sydkorea.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker