Sport

Internationalt skiforbund aflyser konkurrencer i Rusland

Det Internationale Skiforbund har frataget Ruslands værtskab af flere kommende World Cup-konkurrencer.

Alle planlagte konkurrencer i Rusland arrangeret af Det Internationale Skiforbund (FIS) bliver aflyst eller rykket til et andet land som følge af den russiske invasionen af Ukraine.

Det oplyser skiforbundet fredag ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

FIS arrangerer en række vintersportsgrene heriblandt langrend, alpint skiløb, skihop og snowboarding.

Blandt de aflyste konkurrencer er sæsonfinalen i langrend, der skulle være afholdt i Tjumen i marts. Også to World Cup-afdelinger i kvindernes skihop er aflyst.

– I tæt samråd med sine partnere har FIS af hensyn til deltagernes sikkerhed og for at opretholde konkurrencernes integritet besluttet, at alle tilbageværende World Cups, som skal afholdes i Rusland, bliver aflyst eller flyttet, lyder det fra FIS i en meddelelse.

Tidligere fredag annoncerede det norske skiforbund, at Norge ikke vil sende atleter til Rusland.

Desuden opfordrede nordmændene FIS til at aflyse eller rykke alle planlagte konkurrencer i Rusland, hvilket nu er sket.

– Det er et vigtigt signal at sende fra FIS om, at dette er større en sport. Sport kan ikke være neutral i en situation som denne, lød det fra Erik Røste, præsident for det norske skiforbund, tidligere fredag.

– Det vil uanset hvad være utænkeligt for Norges skiforbund at sende atleter til konkurrencer i Rusland, som situationen er nu.

To af Norges største langrendsstjerner, Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug, har ifølge NTB slået fast, at de ikke ville rejse til Rusland.

Sveriges skiforbund har også tidligere meldt ud, at landet ville boykotte russiske konkurrencer.

Torsdag valgte Canada at sende sine atleter hjem fra en World Cup i skicross i russiske Sunny Valley, der skal afholdes denne weekend.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker