Sport

Insisterende Leclerc vil hente Verstappen fra baghjul

Godt halvvejs inde i sæsonen regner Charles Leclerc med, at han sagtens kan true Max Verstappen om VM-titlen.

Max Verstappen snuppede søndag sæsonens sjette sejr i det canadiske Formel 1-grandprix. Dermed er Red Bull-køreren hele 49 point foran Ferraris Charles Leclerc, der er samlet treer.

Men Leclerc, der sluttede som femmer i Montreal efter en startposition bagest i feltet, er sikker på, at det kan lade sig gøre at indhente Verstappen og blive verdensmester i år.

– Stabilitet er en bekymring for alle i denne sæson. Men hvis vi kan løse det, så har vi muligheden for at komme tilbage. Og allerede fra næste løb i Silverstone vil vi forsøge at indhente de tabte point.

– 49 point? To sejre, og det er klaret, siger 24-årige Leclerc ifølge AFP.

Verstappen formåede på de sidste 15 omgange med besvær at holde Carlos Sainz bag sig, og Ferrari-køreren endte kun lidt under et sekund fra den hollandske vinder.

Det er et bevis på, at sæsonen fortsat kan blive et tæt parløb mellem Red Bull og Ferrari, som lige nu virker til at have den hurtigste bil af alle, erkender Verstappen.

– Der er stadig lang vej i dette mesterskab, og selv om hullet er ret stort lige nu, har vi set, at det kan skifte ret hurtigt, siger 24-årige Verstappen.

Han minder om, at han selv var en del point efter en førende Leclerc efter tre grandprixer.

– Efter løb tre i år var jeg 46 point bagud, så nu skal vi bare bevare roen og fokusere. Vi er nødt til at forbedre os, for vi er ikke de hurtigste, siger Verstappen.

Mellem Verstappen og Leclerc i den samlede stilling er Red Bulls Sergio Perez placeret. Perez har hentet tre point mere end Leclerc.

Det næste Formel 1-grandprix køres på Silverstone-banen i England 3. juli. Det er det tiende løb i sæsonen. Der skal i alt køres 22 løb.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker