Vil sætte fokus på ældre

Et nyt tiltag skal sikre sig, at de ældre føler sig trygge

Det skal være trygt at blive ældre i Danmark, lyder det fra ministeren
Det skal være trygt at blive ældre i Danmark, lyder det fra ministeren
Offentliggjort Sidst opdateret

En ny indsats kaldet Tryg ældrepleje vil sætte fokus på, at både de pårørende og den ældre, der bliver behandlet er tryg ved omsorgen det offentlige giver.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.  

- Tusindvis af ældre får hver dag omsorg og pleje af de mange dygtige medarbejdere på plejehjem og i eget hjem. Men der er steder, hvor plejen ikke altid er, som den skal være. Det skal være trygt at blive ældre i Danmark, og man skal kunne regne med en ældrepleje af høj kvalitet. Derfor er det vigtigt, at man som ældre, pårørende eller medarbejder reagerer, hvis man oplever, at der er forhold, der ikke er i orden, siger Astrid Krag, social- og ældreminister.

Nemmere og hurtigere

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til, at man i første omgang går i dialog med ledelsen eller kommunen, hvis man er bekymret for forholdene på plejecenteret eller i hjemmeplejen. Er der alligevel behov for at videregive en bekymring til styrelsen, er det nu blevet nemmere og hurtigere:

- Vi har lavet en ny digital løsning til indberetning af bekymringer. Den skal gøre det nemmere og hurtigere for de ældre, deres pårørende og medarbejderne at indgive en bekymring til Styrelsen for Patientsikkerhed i de situationer, hvor det er nødvendigt. Styrelsen vurderer alle indberetninger og handler på dem, hvor der er grundlag for det, siger Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ældre og pårørende har også fortsat mulighed for at indgive en bekymring per telefon eller mail.

Styrelsen undersøger alle bekymringshenvendelser og kan på baggrund af en konkret vurdering indlede en tilsynssag eller igangsætte en læringsindsats.

Powered by Labrador CMS