Vil fordele 850 millioner blandt danskere

Onsdag indledes forhandlingerne om socialt udsatte i SSA-reserven, som tidligere var kendt som satspuljen

Offentliggjort Sidst opdateret

Regeringen vil fordele 850 millioner kroner til blandt andet de oversete i Danmark i form af udsatte voksne, som lever i hjemløshed, har stofmisbrug eller været udsat for vold.

Det fremgår af regeringens udspil til SSA-reserven, hvor forhandlingerne begynder onsdag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Lever hårdt

- Der er mennesker i Danmark, der ofte bliver overset. De lever ofte et hårdt liv på gaden og med psykisk sygdom og misbrug. De er særligt udsatte og har brug for bedre hjælp og støtte, end de får i dag, siger social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen (S).

Det er første gang, den tidligere overborgmester i København står i spidsen for forhandlinger som minister.

Bred opbakning

SSA-reserven var tidligere kendt som satspuljen. Med den fordeles penge på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Midlerne dækker initiativer over de næste fire år.

Der plejer at være bred opbakning bag en endelig aftale, men sidste år var ni partier utilfreds med regeringen. Hele den økonomiske ramme var brugt i regeringens udspil ifølge partierne, som stod sammen.

Mere end udsatte voksne

Det endte dog med en bred aftale.

Reserven for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet består også af en række andre initiativer end de udsatte voksne.

Regeringen vil styrke området for overdosisbehandling og for sociale viceværter i almene boliger.

Det er første gang, den tidligere overborgmester i København står i spidsen for forhandlinger som minister. Hun har et blik for de socialt udsatte og ses på billedet i færd med at overvære uddeling af mad til hjemløse.

Problemer med helbredet

Ifølge indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil regeringen også bekæmpe ulighed i sundhed i sociale boligområder.

- Hver fjerde beboer oplever at have problemer med helbredet. Det er langt flere end i den øvrige del af befolkningen, siger hun og uddyber, at erfaringerne viser, at det er muligt at skabe bedre rammer.

Behandling til børn

Der skal også prioriteres midler til blandt andet behandlingstilbud for børn udsat for seksuelle overgreb.

Beskæftigelsen for psykisk sårbare førtidspensionister og mennesker med nedsat psykisk funktionsevne skal øges.

SSA-reserven og dens formål

SSA-reserven, tidligere kendt som satspuljen, omfordeler midler til social-, sundheds- og arbejdsmarkedsinitiativer over fire år.

Regeringen planlægger at styrke hjælpen til udsatte voksne, herunder hjemløse, stofmisbrugere og voldsramte, med en del af de 850 millioner kroner.

Foruden udsatte voksne fokuserer SSA-reserven også på overdosisbehandling og sociale viceværter i almene boliger.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS