Vil forbyde spilreklamer

Disse kommuner vil forbyde spilreklamer

Offentliggjort Sidst opdateret

Efter Randers Kommune mandag vedtog, at der ikke fremover må være reklamer for pengespil på offentlige transportmidler i kommunen, er flere andre østjyske borgmestre nu også lune på idéen.

Det fremgår af en rundringning tirsdag, skriver TV2 ØSTJYLLAND. 

Både Silkeborg, Favrskov, Horsens, Odder, Samsø og Syddjurs Kommune vil overveje lignende tiltag, og særligt borgmesteren i sidstnævnte kommune er med på den.

- Stor respekt for, at de (Randers, red.) aktivt tager stilling til, at de ikke vil være med til de her spilreklamer på de kommunale busser Det synes jeg er en god idé. Det er et stærkt signal, siger Michael Stegger Jensen (S), borgmester i Syddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Danske Spil kuponer. Arkivfoto
Danske Spil kuponer. Arkivfoto

Signalværdi

Han mener, der er stor signalværdi i at fjerne spilreklamer fra busserne.

- Hvis alle kommunerne går sammen, og Midttrafik bakker op, tror jeg, det kan gøre en reel forskel, og som der også vil blive lyttet til hos mine kollegaer på Christiansborg, siger borgmesteren, der er klar på at bringe idéen for byrådet.

- Det er i hvert fald første skridt på vejen, at vi tager stilling til, om vi vil eller ej. Det er det, jeg tænker, vi starter med at gøre, siger Michael Stegger Jensen.

Tredje danske kommune

Med mandagens beslutning er Randers nu den tredje danske kommune til at indføre forbud mod spilreklamer, efter København og Frederiksberg har truffet en lignende beslutning.

Udsigten til at flere kommuner kan følge trop huer ikke Morten Rønde, direktør i Spillebranchen, brancheorganisation for online spiludbydere.

Han vil hellere have regulering fra Christiansborg frem for lokale forbud.

- Nu risikerer vi, at alle kommunerne regulerer forskelligt, og det tror jeg, at alle industrier kan forstå, er svært, hvis man skal overholde forskellige krav i forskellige kommuner, siger Morten Rønde til TV2 ØSTJYLLAND.

Powered by Labrador CMS