V-profil kører dyr ihjel med traktor

Asger Christensen, medlem af EU-Parlamentet, har kørt mårhunde ned med sin traktor, og det får kritik

Offentliggjort Sidst opdateret

Kritik af Asger Christensens mårhundejagt

Asger Christensen, EU-Parlamentets medlem og landmand, kritiseres for at have dræbt mårhunde med sin traktor under en majshøst.

Dyrenes Beskyttelse og Dyreetisk Råd kritiserer metoden som uetisk og potentielt i strid med reglerne for human aflivning.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Venstres medlem af EU-Parlamentet Asger Christensen får kritik for at have været med til at dræbe mårhunde på en uetisk måde.

Asger Christensen har på Instagram fortalt om, at han sammen med andre har kørt tre mårhunde ned med sin traktor i forbindelse med en majshøst.

Det skriver Ekstra Bladet.

Asger Christensen, der ud over sin politiske gerning i EU også er landmand, fortæller i opslaget om, at han hjalp sin søn med majshøsten.

-Alle blev dræbt

Her så de tre mårhunde, "og de blev alle sammen dræbt. Vi kørte dem over med traktorerne", lyder det fra Asger Christensen i opslaget.

Han fortæller videre, at mårhundene gemmer sig i majsene, og at de kan jagtes med traktorerne.

Asger Christensen er i modvind efter at have kørt mårhunde ihjel med en traktor.

Asger Christensen påpeger også, at mårhundene betegnes som en invasiv art, som man må jage året rundt.

Skal ske humant

Men selv om det er tilfældet, skal aflivningen ske humant og med mindst mulig lidelse for dyret.

- Og det kan man jo på ingen måde garantere ved at forsøge at køre dem over med en traktor, siger Michael Carlsen, der er projektleder for biologi og fauna i Dyrenes Beskyttelse, til Ekstra Bladet.

Flere regler overtrådt

Derfor mener Dyrenes Beskyttelse, at Asger Christensen kan have overtrådt flere regler.

Også den kendte biolog Bengt Holst, der er formand for Dyreetisk Råd og tidligere videnskabelig direktør i Københavns Zoo, er kritisk over for Asger Christensens jagt på mårhunde.

Metoden lyder "helt forkert" i hans ører. Det er uetisk, for man kan ikke sikre sig, at man rammer dyret rigtigt, og man kan derfor heller ikke være sikker på, at man afliver dyret hurtigt og effektivt, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er selvfølgelig uheldigt

Selv fortæller Asger Christensen til Ekstra Bladet, da mediet henvender sig, at der ofte løber mårhunde rundt på markerne, når der skal høstes maj.

- Det er tæt på umuligt ikke at ramme en enkelt eller to med traktoren undervejs. Det er selvfølgelig uheldigt, skriver han i en besked til bladet.

Asger Christensen svarer ikke på, om han kørte dyrene over med vilje.

Powered by Labrador CMS