Tusindvis snydt for løn

Tusindvis af ansatte og borgere i Syddjurs Kommune har tirsdag måttet vente længe på løn og udbetalinger

Tusindvis af danskere har ikke fået løn tirsdag.
Tusindvis af danskere har ikke fået løn tirsdag.
Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie:TV2 ØSTJYLLAND

Ingen løn, ingen udbetalinger.

Det kunne omkring 6.000 borgere og ansatte i Syddjurs Kommune, hvis de fra morgenstunden tjekkede deres bankkonto.

Årsagen er en fejl hos Syddjurs Kommunes bank, og den har holdt knap 100 millioner kroner tilbage, oplyser stabschef i kommunen, Thomas Palner.

- De har trykket på nogle forkerte knapper, så lønnen er blevet afleveret hos dem, men ikke sendt videre ud til alle kommunens ansatte og de mange ydelsesmodtagere, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Stort set ordnet

Alle lønudbetalinger fra Syddjurs Kommune til omkring 3.200 ansatte har været ramt af fejlen. Derudover er det blandt andet kontanthjælpsmodtagere, der ikke har fået deres penge.

Da problemet var blevet konstateret, fandt kommunen sammen med sin bankpartner en løsning, der muliggjorde, at pengene kunne sendes senere på dagen.

Ved den - i skrivende stund - seneste opgørelse klokken 18:00 var stort set alle de manglende udbetalinger ordnet, oplyser Thomas Palner.

Teknikers fejl

Det er en udskiftning af kommunens mest grundlæggende digitale systemer, der har ledt til fejlen. I forbindelse med en instruks til banken har en tekniker lavet en fejl, der altså har forsinkede de mange millioner tirsdag.

- Det er vores vurdering lige nu, at en tekniker, der har haft ansvaret ved banken, har misforstået en melding fra kommunen og udført nogle handlinger på en anden måde end det, der var beskrevet, siger Thomas Palner.

Powered by Labrador CMS