Trækker skatteforslag tilbage

Kæmpe kovending

Offentliggjort Sidst opdateret

Tilbagetrækning af lovforslag om skattefritagelse for folketingsmedlemmer

Folketingets formand, Søren Gade (V), har trukket et lovforslag, der skulle fjerne en skatteregning for millioner af kroner til politikere.

Forslaget ville med tilbagevirkende kraft fritage folketingsmedlemmer for skat af uretmæssige fradrag for kørsel til politiske møder.

Efter manglende støtte fra SF, Danmarksdemokraterne og Liberal Alliance, står Venstre og Socialdemokratiet alene tilbage, og forslaget trækkes helt.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Folketingets formand, Søren Gade (V), trækker et lovforslag om at fjerne en skatteregning for millioner af kroner til politikere, som uretmæssigt har fået fradrag for at køre til politiske møder i hele landet.

Det skriver han i en e-mail til Udvalget for Forretningsorden ifølge en nyhed på Folketingets hjemmeside.

- Da jeg kan konstatere, at tre af de partier, der var med til at fremsætte lovforslag L57 om ændring af lov om valg til Folketinget, ikke længere støtter forslaget, skal jeg hermed meddele, at lovforslaget trækkes, skriver han.

Har trukket skatten fra

I årevis har nogle folketingspolitikere fratrukket skatten for at køre til politiske møder i hele landet, men det var uretmæssigt.

Det ville et flertal i Folketingets Præsidium ændre med tilbagevirkende kraft, så politikerne blev friholdt et skattesmæk. 

Men SF og Danmarksdemokraterne springer fredag fra forslaget, ligesom Liberal Alliance gjorde torsdag.

V og S stod alene tilbage

Dermed ryger flertallet, da Venstre og Socialdemokratiet står alene tilbage med ønsket om at stemme for delen med tilbagevirkende kraft.

Det har ført til, at Søren Gade har trukket forslaget helt.

På grund af en fejl er cirka fem millioner kroner siden 2013 blevet udbetalt til folketingsmedlemmer, som skulle have været beskattet.

Powered by Labrador CMS