Studietur: Elever smidt hjem efter kampdruk

Stor gruppe elever sendt tidligt hjem efter druktur. Skoledirektør har aldrig oplevet så grelt et tilfælde før

Offentliggjort

Citathistorie: Sjællandske Nyheder

En heftig druktur i det skotske natteliv sluttede med en tidlig hjemsendelse for 12 elever fra Køge Handelsskole i denne uge. Det skriver Sjællandske Nyheder.

Køge Handelsskoles direktør, Stig Johansen, bekræfter, at man har sendt 12 af de 68 elever, der var med på studieturen til Skotland, hjem allerede på turens anden dag.

ikke velkomne

- I den konkrete sag har hotelmanageren gjort det klart, at de ikke var velkomne på hotellet længere på grund af voldsom adfærd, forklarer han til Sjællandske Nyheder om situationen.

Stig Johansen ønsker ikke at uddybe indholdet af den voldsomme adfærd. Han forklarer, at det ikke er normalt, at man alkoholtester eleverne i forbindelse med studieture, men at lærerne valgte at gøre det i dette tilfælde som følge af adfærden hos en gruppe elever.

Høj promille

- Lærerne observerede også en grænseoverskridende adfærd fra nogle af de unge mennesker, da de skulle afsted med bussen om morgenen, og her målte de en alkoholpromille på omkring 1,7, forklarer Stig Johansen.

Men er det en rimelig konsekvens, at de unge bliver sendt hjem på forældrenes regning? Det mener Niels Hegelund ikke. Hans søn er en af de 12 elever, der blev sendt hjem, og han mener, at skolen svigter sit ansvar i denne situation.

Lever ikke op til ansvar

- Mit spørgsmål er: Kan skolen tillade sig det? Har de lov til det inden for de regler, de arbejder efter? Når de laver en tur, så må de også tage ansvar som skole, og jeg mener, at der er nogle lærere og en ledelse, der ikke lever op til deres ansvar, siger han til Sjællandske Nyheder om situationen, hvor eleverne er blevet sendt hjem på egen regning.

Nul alkohol

Sønnen er 18 år og går på tredje årgang på Køge Handelsskole, og Niels Hegelund bekræfter, at eleverne forud for turen har skrevet under på, at de ikke må drikke alkohol på studieturen, men det fritager ikke skolen for ansvar i forhold til situationen, mener han.

Powered by Labrador CMS