Slut med skolemælk

Andre byer holder fast, mens København sparer 1,5 millioner kroner på at stoppe ordning for skolemælk

Offentliggjort Sidst opdateret

I Københavns Kommune er det slut med mælkeskæg og små kartoner med skruelåg på alle folkeskoler.

Kommunen kan nemlig spare 1,5 millioner kroner på at droppe skolemælk. Også selv om det er forældrene, der betaler for mælken.

Andre holder fast

Rundt omkring i landets andre store byer holder man fast.

I Aarhus Kommune kan skoleelever få både letmælk og minimælk i frokostpausen. Hverken i Odense eller Aalborg har ordningen været til debat.

Enhver politiker leder dog altid efter muligheder for at spare, lyder det fra Morten Thiessen (K), der er rådmand på børne- og ungeområdet i Aalborg Kommune.

- Personligt er jeg ikke overbevist om, at det er nogen god idé at droppe ordningen, men det kan jo være, at det bliver nødvendigt, siger han.

Andre bedre løsninger

Der kan være bedre løsninger, når der skal findes luft i budgettet, mener han.

Morten Thiessen ved heller ikke, hvor stor en besparelse det reelt kan give at droppe skolemælk i Aalborg.

I Københavns Kommune blev ordningen kasseret på et møde i børne- og ungeudvalget onsdag aften, oplyser kommunen.

Københavns Kommune kan spare 1,5 millioner kroner på at stoppe ordning for skolemælk. I Aarhus og Aalborg kan alle børn stadig få mælk i frokostpausen.
Københavns Kommune kan spare 1,5 millioner kroner på at stoppe ordning for skolemælk. I Aarhus og Aalborg kan alle børn stadig få mælk i frokostpausen.

Var nødvendigt

Der skulle findes penge i budgettet. Forslaget var det, flertallet bedst kunne leve med, siger Emil Sloth Andersen, der er børne- og ungdomsordfører for De Radikale.

- Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke mælk som en del af skolens udbud af mad og drikke. Samtidig er der også en klimabelastning forbundet med at drikke mælk i stedet for vand, siger Emil Sloth Andersen.

Godt nok betaler kommunen ikke for mælken, men kun de tekniske medarbejdere, der uddeler og sorterer de små kartoner. Det er her, de 1,5 millioner kan hentes.

Glad for beslutningen

Emil Sloth Andersen er glad for beslutningen, og det er ikke kun på grund af besparelsen.

- Tiden er løbet fra ordningen, der er understøttet af mejeribranchen, som har en interesse i at gøre børn til mælkeforbrugere. Det synes jeg ikke, vi skal være med til at fremme her i Københavns Kommune, siger han.

Skolemælksordningen er støttet økonomisk af EU, fortæller Emil Sloth Andersen. Derfor håber han, at pengene herfra i fremtiden kan bruges til en frugtordning.

Powered by Labrador CMS