Slut efter 30 år

Næste år giver Mew to store koncerter i anledning af bandets perlejubilæum efter tre årtier sammen. Det bliver samtidig forsanger Jonas Bjerres svanesang

Offentliggjort

Mew's Jubilæum og Jonas Bjerres Afgang

Mew fejrer sit 30-års jubilæum i 2025 med koncerter i København og Aarhus, hvilket markerer en milepæl for det danske rockband.

Jonas Bjerre, Mews forsanger, annoncerer sin afgang fra bandet efter jubilæumskoncerterne, hvilket afslutter en æra for bandet.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

2025 markerer 30-året for dannelsen af det danske rockband Mew.

Det bliver markeret med to koncerter i henholdsvis Royal Arena i København og i Aarhus Congress Center i smilets by næste år.

Det bliver samtidig sidste mulighed for at høre Mew med forsanger Jonas Bjerre.

Han stopper i bandet, når sidste strofe i jubilæumskoncerterne er sunget.

Skal ud på en anden rejse

Det oplyser han i en pressemeddelelse fra underholdningsagenturet Live Nation Denmark.

- Jeg er nået til den erkendelse, at det er tid for mig personligt at begive mig ud på en anden rejse og fokusere på andre kreative projekter, uddyber Jonas Bjerre.

Mew begyndte at lave musik sammen på Jonas Bjerres teenageværelse i 1995. I 1997 udkom bandets debutplade, men det var med Mews andet album, at de i 2000 fik sit helt store gennembrud med hits som "Am I Wry? No", "153" og "Comforting Sounds".

Sideløbende med Mew er Jonas Bjerre også en del af supergruppen Apparatjik. 

Udtrykket "supergruppe" betegner en gruppe, der består af medlemmer fra andre succesfulde bands.

Medstifter støtter exit

Sådan en er Apparatjik, som ud over Jonas Bjerre udgøres af Guy Berryman fra Coldplay og Magne Furuholmen fra a-ha.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om Apparatjik omfatter de kreative projekter, som Jonas Bjerre omtaler, at han nu vil fokusere på.

Mew-medstifterne Johan Wohlert og Silas Jørgensen støtter fuldt ud op om Jonas Bjerres beslutning, lyder det i pressemeddelelsen.

Ingen havde troet det

Det fremgår ikke, om Jonas Bjerres exit er en endegyldig afsked med Mew, der som bekendt næste år fejrer 30 år sammen.

- Ingen ved deres fulde fem ville have forestillet sig tilbage i 1995, at vi stadig ville være her, da vi startede med at lave larm i Jonas' teenageværelse. Men det gjorde vi! Måske var vi ikke ved vores fulde fem - på en mission. Vi turde drømme og drømme stort - sammen, siger Jonas Bjerre, Johan Wohlert og Silas Jørgensen samstemmigt i pressemeddelelsen.

I 1997 udkom Mews debutplade, "A Triumph for Man".

Det store gennembrud

Mews helt store gennembrud kom i 2000 i forbindelse med udgivelsen af bandets andet album, "Half the World Is Watching Me", der indeholdt hits som "Am I Wry? No", "153" og "Comforting Sounds".

Tre år efter udkom albummet "Frengers", som også er det, bandet kalder sin fanskare. "Frengers" er en sammenskrivning af ordene "friend" og "stranger" - på dansk "ven" og "fremmed".

Mew har især også udmærket sig med sin plade fra 2005, "And the Glass Handed Kites", der rummede sange som "Special" og "The Zookeeper's Boy".

Bandets seneste plade, "Visuals", udkom i 2017.

Powered by Labrador CMS