Skoleinspektør: Nu stopper det

Nedlægger totalt forbud på skolen

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie TV2 Østjylland

- Hvis vi gik en tur gennem skolen i en pause, så ville du se, at langt de fleste børn i udskolingen var klistret til en skærm, og det gider vi ikke mere, siger skoleleder Susanne Broe Laursen fra Gammelgårdsskolen i Aarhus.

Konflikter og et ødelagt fællesskab. Det er prisen for at lade de store elever bruge deres smartphones i frikvarteret, og det skal være slut nu.

Skal afleveres

Når eleverne på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj i Aarhus møder ind til første skoledag skal mobiltelefonen afleveres, når første lektion begynder. Eleverne får telefonen tilbage, når skoledagen er slut.

Dermed har skolen indført et totalt mobilforbud for alle elever fra 0. til 9. klasse. I forvejen var telefoner forbudt i indskolingen og på dele af mellemtrinnet.

Nu tager de det sidste skridt til en mobilfri skoledag. Drastisk, men nødvendigt.

Hovedet i telefonen

- Problemet har været, at der sker rigtig meget socialt på de her sociale medier, som gør, at mange børn ikke nyder det fællesskab, der er ved at være sammen med deres klassekammerater, fordi de går med hovedet ned i telefonen, siger Susanna Broe Laursen til TV2 Østjylland.

Skolen slår sig op på fællesskab og samarbejde, og netop fællesskabet lider stort under de store elevers afhængighed af det parallelle liv online.

- Vi kan ikke forbyde børnene at være på de sociale medier, men vi kan hjælpe dem med at komme tilbage og være sammen. Når vi nu er sammen fysisk, er det skørt at gå rundt hver for sig selv på de sociale medier, siger Susanne Broe Laursen og henviser til, at elever, der deltager i fællesskabet trives bedre i skolen.

Din mor er en luder

Skolens lærere er også jævnligt nødt til at håndtere konflikter, der er opstået på de sociale medier.

Skolelederen har med egne øjne set, hvad elever helt ned i de små klasser kan finde på at skrive til hinanden på de sociale medier. Og hun er rystet.

- Jeg har set, hvilke forfærdelige ting, de skriver til hinanden på de sociale medier. 'Jeg slår dig ihjel', 'din mor er en luder' og den slags.

Powered by Labrador CMS