Sker også i kristne fællesskaber
Blandt de 13-14-årige piger, der er en del af kristne fællesskaber, har hver femte lavt selvværd. Endnu flere føler sig ensomme
Citathistorie: Kristeligt Dagblad
Undersøgelse på undersøgelse viser det: Mange unge – og særligt piger – har ondt i sjælen.
De føler sig i stigende grad ensomme og utilstrækkelige.
Nu står det klart, at det også gælder de unge i kristne fællesskaber som Indre Mission og Evangelisk Luthersk Mission.
Hver fjerde meget ensom
Hver femte pige, der er i alderen 13-14 år og er en del af et kristent fællesskab, er uenig eller helt uenig i, at de er gode nok.
Over hver fjerde føler sig svært ensom.
Det viser en ny rapport, som Center for Ungdomsstudier har lavet for den digitale rådgivningsportal Adam-ogEva.dk, der drives af Indre Mission.
Suzette Munksgaard, projektleder i Center for Ungdomsstudier og en af forskerne bag rapporten, understreger, at man skal være varsom med at sammenligne tallene på tværs af undersøgelser.
Efterdønninger i spil
Spørgsmålene er ikke identiske, og efterdønningerne af coronakrisen kan spille ind, da svarene er indsamlet i oktober 2021.
Alligevel peger hun på en årsag til, at problemerne er så udbredte i de kristne fællesskaber: Mange unge har ganske enkelt svært ved at tale med andre om det, der plager dem.
- Undersøgelsen tyder på, at mange unge i kristne fællesskaber går meget alene med en række ungdomstematikker, for eksempel alt hvad der har med krop, identitet og seksualitet at gøre. Og det kan gå ud over trivslen, siger hun til Kristeligt Dagblad.
Overrasket redaktør
Vibeke Sode Hjorth – redaktør for Indre Missions rådgivningsportal AdamogEva.dk, der har bestilt rapporten – er overrasket over tallene.
Hun havde håbet, at de kristne fællesskaber i højere grad var i stand til at afskærme de unge fra de kvaler, der præger resten af ungdommen.
Også selvom coronakrisen har gjort det sværere at mødes i de seneste to år.
Hun siger, det er afgørende, at undersøgelsens resultater bliver delt bredt i de kristne fællesskaber.
Og at forældre og ledere bliver klædt bedre på til at tage samtaler med de unge om eksempelvis rusmidler, sex og udseende.