Scorer nyt job

DR's samlede indsats for at dække klimastoffet får endnu et løft med Maria Andersen som ny klimakorrespondent, lyder det fra public service-stationen

Offentliggjort Sidst opdateret

DR's nye klimakorrespondent

Maria Andersen, tidligere tilrettelægger på DR's 'Horisont', er udnævnt til DR's nye klimakorrespondent.

Hun starter 15. oktober og vil arbejde sammen med klimaanalytiker Filip Knaack Kirkegaard.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Klimaforandringer er en af vor tids største historier, lyder det fra DR, som nu opruster området med en ny klimakorrespondent.

Det bliver journalist Maria Andersen, der kommer fra en stilling som tilrettelægger på DR's udenrigsmagasin "Horisont".

Det oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

Skal holde fast i fakta

- Vi skal formidle årsager, sammenhænge og konsekvenser, så DR's brugere bliver bedst muligt rustet til at forholde sig til problemstillingerne og tage bevidste valg, siger Maria Andersen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Vi skal ikke advokere for særlige løsninger, afgifter eller lovgivninger, men vi skal holde fast i fakta og vedholdende stille kritiske og nysgerrige spørgsmål til alle parter, forklarer den nyudnævnte klimakorrespondent.

Som klimakorrespondent skal Maria Andersen bidrage med klimaperspektivet på DR's forskellige platforme, når klimaforandringerne skaber ekstremer omkring os eller aktuelle politiske og økonomiske klimahistorier er på dagsordenen, lyder det om jobbet. (PR-foto).

DR's hidtidige klimakorrespondent, Thøger Kirk, har det seneste år været med til at udvikle og er i dag også vært på DR1's ugentlige klimamagasin, "Jorden kalder".

Erfaren vært

Maria Andersen tiltræder jobbet 15. oktober og kommer til at arbejde tæt sammen med DR's klimaanalytiker, Filip Knaack Kirkegaard.

Maria Andersen, der er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har en bachelor i samfundsvidenskab og virksomhedsstudier, er ikke ny på skærmen.

Hun har både været vært på DR-programmerne "Bag Facaden" og på TV 2's kriminalmagasin "Station 2".

Powered by Labrador CMS