Sådan bliver sommervejret de næste tre uger

DMI kommer med prognose for de næste tre uger

Offentliggjort Sidst opdateret

Så er den her:
Vejrprognosen for den sidste måned i kalendersommeren. Og ifølge DMI er det noget af en blandet omgang, vi skal igennem.

- Vi ser fortsat ind i vekslende sommervejr med en nogenlunde jævn fordeling af dage med regn eller byger og pænere dage med plads til solen, og temperaturer tæt på det normale for årstiden, skriver DMI og fortsætter:

- I skrivende stund er der altså ikke udsigt til stabilt sommervejr, men vi kan stadig redde os et par varme sommerdage, hvor man enten kan pakke strandtasken eller grille på lune sommeraftener.

Nogen sol og en del regn lurer i horisonten. . Foto: Mads Jensen

Uge 32 (5/8 – 11/8)

Fronter med regn, skyer og byger passerer landet fra vest, efterfulgt at opklaring med plads til sol og drivende blomkålsskyer, når de efterfølges af forbigående højtryksrygge.

Det er endnu lidt usikkert, hvornår fronterne passerer landet, men onsdag og torsdag må de fleste nok indstille sig på at finde paraply eller regntøj frem en overgang. 

Herefter ventes der at blive bedre plads til tørvejr og solskin, inden en ny front med skyer og regn fra vest nærmer sig i løbet af weekenden.

Dagtemperaturen ventes typisk at nå op mellem 19 og 24 grader, enkelte dage stedvis lidt varmere. Om natten ventes temperaturer ned mellem 11 og 18 grader.

Uge 33 (12/8 – 18/8)

Vi kigger stadig ind i en periode, hvor fronter med regn og skyer afløses af tørvejrsdage med gode solchancer og kun enkelte byger, samt vinden i det vestlige hjørne.

 Ind imellem ventes varm luft dog at strømme op over os fra kontinentet og skyder termometeret i vejret. 

En eller to sommerdage, hvor termometeret passerer de magiske 25,0 grader er dermed inde for rækkevidde.

I forbindelse med fronterne kan nedbøren stedvis være kraftig og med torden, som det ofte er tilfældet på denne årstid. Samlet set ventes en nogenlunde jævn fordeling mellem tørvejrsdage med solskin og dage med skyer og regn eller byger.

Dagtemperaturen ventes typisk at nå op mellem 18 og 23 grader, enkelte dage noget varmere. Om natten ventes oftest temperaturer ned mellem 10 og 17 grader.

Uge 34 (19/8 – 25/8)

I næstsidste uge i august er der fortsat ikke helt sikre tegn på, at den overordnede vejrsituation skulle ændre sig. 

Trods store usikkerheder, er der dog indikationer på, at der bliver lidt bedre plads til højtryksrygge i vores nærhed. 

Det skulle i så fald betyde flere tørvejrsdage, bedre plads til solen og formentlig også lidt varmere vejr. 

Der ventes dog stadig dage med flere skyer og regn eller byger når fronter eller lavtryk nærmer sig landet.

Når vi kigger på ugen i sin helhed, tyder det altså på en svag fordel for tørvejrsdage med solskin og færre med skyer og regn eller byger.

Dagtemperaturen ventes typisk at nå op mellem 20 og 25 grader. Om natten ventes oftest temperaturer ned mellem 10 og 18 grader.

Powered by Labrador CMS