Så mange elbiler har danskerne nu købt

Ti procent af den danske bilpark er nu rene elbiler. Det viser en opgørelse fra Mobility Denmark

Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Udbredelsen af elbiler her i landet har nået en milepæl i disse dage.

En opgørelse fra bilimportørernes brancheforening, Mobility Denmark, viser nemlig, at elbilernes andel af den samlede bestand af personbiler nu for første gang er over ti procent.

I august måned blev der solgt 7050 nye elbiler herhjemme, og elbilerne udgjorde 55 procent af det månedlige bilsalg.

Mads Rørvig, der er administrerende direktør i Mobility Denmark, begrunder blandt andet fremgangen med de afgiftsfritagelser, der har tilskyndet flere danskere til at vælge en elbil.

- Samtidig er der nu et udbud af elbiler, der har en tilstrækkelig rækkevidde, ligesom elbiler er blevet tilgængelige i flere prisklasser, så det betyder helt sikkert noget.

- Og så er bilkøbernes rækkeviddeangst ved at blive kureret, fordi der er flere ladestandere, og bilerne kan køre noget længere, siger Mads Rørvig.

Tager endnu mere fart

Han er overbevist om, at elbilsalget kun vil tage endnu mere fart de kommende år.

- Vi har jo fået en deadline i Europa, der siger, at fra 1. januar 2035 må vi kun sælge elbiler, så vi rammer 100 procent på et tidspunkt.

- Derfor forventer også, at mere end hver tredje bil i Danmark er en elbil i 2030, og måske går det endda endnu hurtigere, siger Mads Rørvig.

Muligheden for, at man fra og med årsskiftet vil kunne oprette nulemissionszoner i danske byer, vil også skubbe på udviklingen, vurderer han.

Tesla har fortsat førertrøjen

Mens Skoda Enyaq iV var den mest solgte elbil i august, er det fortsat Tesla, der har førertrøjen på, når man kigger på den samlede bestand af elbiler.

Der kører lige nu 34.318 styk Tesla Model Y på de danske veje, skarpt forfulgt af Teslas Model 3, som der er indregistreret 33.396 eksemplarer af. Herefter følger Volkswagens ID. 4 og Skoda Enyaq iV.

Powered by Labrador CMS