Rørende genforening med benamputeret

Mads Steffensen har som bestyrer af dilemmaprogrammerne "Mads & Monopolet" og "Mads & A-holdet" fået indblik i, hvad der foregår rundt i de danske hjem.

Offentliggjort Sidst opdateret

Mads Steffensen og 'Mads & Monopolet'

Mads Steffensen var vært for DR's dilemmaprogram 'Mads & Monopolet' indtil 2020, hvor han hjalp danskere med at løse personlige dilemmaer.

Efter at have forladt DR, fortsatte Mads Steffensen konceptet på streamingtjenesten Podimo under navnet 'Mads & A-holdet', samtidig med at han arbejder som tv-vært på andre programmer.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Kan man tillade sig at skrive til en enke og spørge, om man må få hendes afdøde mands benprotese, som er langt bedre, end den man selv har?

Det dilemma tikkede ind til Mads Steffensen, som frem til 2020 bestyrede dilemmaprogrammet "Mads & Monopolet" på DR.

På årets Smukfest mødte Mads Steffensen manden, som på monopolets opfordring endte med at kontakte enken, der gav ham sin afdøde mands benprotese.

-  Det dilemma glemmer man ikke

- Han spurgte: "Kan du huske mig?". Så kiggede jeg på hans ben og svarede: "Ja, det kan jeg godt". Det dilemma glemmer man ikke, siger den rutinerede vært.

- Dermed bliver programmet jo også en fortælling om danskerne. Det er jo danskernes program. Det er det stadigvæk. Det handler om os alle sammen. Om hvordan vi gerne vil være som mennesker, og hvordan vi så i virkeligheden er.

Det var et dilemma fra Mads Steffensens eget liv, der var inspirationen til programmet, som havde premiere på DR tilbage i 2003.

Mads Steffensen har i 13-14 taget dilemmaer med på Smukfest, hvor han sender live fra. I år er ingen undtagelse.

Sådan kom idéen til programmet

Da Mads Steffensen skulle giftes med sin hustru, Marianne, kunne de ikke blive enige om, hvorvidt bryllupsgæsterne skulle sidde i den klassiske hestesko, hvor man kan se, om alle hygger sig, eller placeres mere intimt omkring runde borde?

Efter megen diskussion kom bruden med de bedste argumenter, og gæsterne blev placeret omkring runde borde.

Kunne man diskutere sådan en lille ting så passioneret, måtte der være noget i det. Og så skrev Mads Steffensen idéen ned: "Tre store personligheder diskuterer et dilemma. Plade på".

- Er meget ydmyg

Der har været indsendt hundredvis af dilemmaer. Lige fra de lette: "Skal jeg tage på festival eller til fødselsdag? Hvordan siger jeg, at jeg ikke bryder mig om min vens hjemmelavede mad? Hvem skal betale parkeringsbøden?" til tunge dilemmaer: "Skal jeg få endnu et barn? Skal min alkoholiserede forælder med til min fødselsdag? Skal jeg lade mig teste for arvelig sygdom?".

- Jeg ved jo godt, at når folk har skrevet ind til mig, så kommer de til at huske det resten af deres liv. Jeg er meget ydmyg over for det, og vi prøver bare at gøre det så godt, vi kan, hver eneste uge.

Farvel til DR

Efter 17 år som en fast del af formiddagsfladen hver evig eneste lørdag forlod Mads Steffensen i 2020 Danmarks Radio og tog konceptet med til streamingtjenesten Podimo, hvor det i dag hedder "Mads & A-holdet".

Sideløbende med podcasten arbejder Mads Steffensen også som tv-vært. 

Blandt andet på quizprogrammet "Jeopardy!" på TV3, realityprogrammet "The Bridge" på streamingtjenesten Prime Video og som gæstevært på "Go' morgen Danmark" på TV 2.

- Det er gået hurtigt

- Det er efterhånden ved at være fire år siden, jeg stoppede på DR, og jeg synes, tiden er gået utrolig hurtigt.

Efter at Mads Steffensens stoppede på DR, har Sara Bro overtaget programmet, der har skiftet titel til "Sara & Monopolet".

Powered by Labrador CMS