Rasmus Jarlov smider bombe

Genopstiller ikke til Folketinget

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: Sjællandske

En af de mest toneangivende konservative politikere gennem de seneste år, 47-årige Rasmus Jarlov, siger farvel til Christiansborg og til politik. 

Men det sker dog først, når denne valgperiode er udløbet, og det gør den senest ved udgangen af oktober 2026.

Rasmus Jarlov, der er tidligere erhvervsminister, fortæller til Sjællandske Nyheder, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Han trækker det politiske stik, fordi han vil noget andet med sit liv og sin karriere end at være politiker. 

Vil lægge afstand

Og det er vigtigt for ham at lægge afstand til Christiansborg.

- Jeg vil ikke være politiker hele mit liv. Jeg skal have noget luft fra Christiansborg i hvert fald i en valgperiode, og jeg skal lave noget andet. Om jeg bliver ude permanent, ved jeg ikke. Jeg skal ud i den rigtige verden og ikke gro for fast på Christiansborg, siger Rasmus Jarlov til Sjællandske Nyheder:

- Man kommer til at blive for selvcentreret herinde og tro, at verden roterer om Christiansborg og, hvad vi laver derinde. Der er alt for meget opmærksom om det, vi laver. Vi får for meget opmærksomhed, og danskernes hverdag får for lidt opmærksomhed. Det skyldes, at rigtig mange politikere er herinde for længe. De tror, at det er herinde, værdien i samfundet skabes.

Rasmus Jarlov har siddet som fast medlem af Folketinget siden 2015 – med et par afløserjobs inden da. Han har været valgt i Gentoftekredsen siden 2016.

Rasmus Jarlov har siddet som fast medlem af Folketinget for De Konservative siden 2015. Men efter næste valg er det slut.
Powered by Labrador CMS