Polititiet melder ud om nye blokader

I løbet af mandag har lastbiler blokeret for at demonstrere

Offentliggjort Sidst opdateret

Mens motorvejstilkørsler flere steder i landet er blokeret, rykker vognmænd i lastbiler nu ind mod Christiansborg for at vise deres utilfredshed. 

- Der er nu samlet et mindre antal lastbiler omkring Christiansborg. Der må derfor forventes trafikale udfordringer i området, så vælg gerne andre veje.

Det er en ny vejafgift, som har gjort vognmændene utilfredse og ledt til at de nu blokere trafikken adskillige steder i landet. 

Ifølge Vejdirektoratet er der nu spærret fra Slotsholmsgade mod Stormbroen på Christiansborg Slotsplads.

Det kan dog passeres med forsigtighed, lyder det fra direktoratet. 

Her ankommer flere af demonstranterne i lastbiler i retning mod Christiansborg.
Her ankommer flere af demonstranterne i lastbiler i retning mod Christiansborg.

STREJKE

Ordet kommer af engelsk (strike) som egentlig betyder stryge sejlene og sætte skibet i stå.

Strejkevåbnet blev taget i brug i de tidligste fagforeninger, hvor arbejderne solidarisk nægtede at arbejde under de budte forhold. Strejken kan undertiden følges af en blokade, hvor de strejkende hindrer andres (ikke-medlemmer af fagforeningen) adgang til den strejkeramte arbejdsplads.

I slutningen af 1800-tallet var den almindeligste strejkeform i Danmark den såkaldte skrue, hvor arbejderne i en branche nedlagde arbejdet på de forskellige arbejdspladser efter tur, således at de ikke-strejkende arbejdere understøttede de strejkende.

Mange regimer har i tidens løb forbudt strejker.

Strejker bliver ofte kaldt for ulovlige, hvilket de ikke er, strejker er derimod ofte overenskomststridige og ikke ulovlige, da de ikke strider mod dansk lovgivning.

Kilde: Wikipedia


Powered by Labrador CMS