Politiet med særlig advarsel
Kriminelle udnytter det aarhusianske boligræs til at udgive sig som udlejere og tage penge fra unge studerende
Citathistorie: TV2 Østjylland
En glædelig flyttedag for en ung slovakisk kvinde udviklede sig torsdag noget uheldigt.
Kvinden var kommet til Aarhus med en veninde for at studere.
Hun havde igennem Facebook fundet en udlejer, som hun havde betalt depositum til af to omgange for at kunne flytte ind i en lejlighed i M.P. Bruunsgade.
Problemet var bare, at da kvinden i går ankom til Aarhus, var det ikke muligt at få kontakt til udlejeren, og hun måtte sande, at hun var blevet snydt.
Politiet efterforsker nu sagen nærmere med henblik på at finde frem til den falske udlejer.
Langt fra den eneste
Den slovakiske kvinde er dog ikke noget enkeltstående tilfælde.
Det fortæller Lasse Nielsen Dyrberg, der er politikommissær i sektionen for økonomisk kriminalitet i Østjylland, til TV2 Østjylland.
- Det er sæsonbetonet i forhold til studiestart. Der bliver kamp om boliger, og så er der nogen, der ser muligheden for at lave nogle penge, siger han.
Selvom tilfældet torsdag omhandler en slovakisk kvinde, så gælder problemet også for danskere, der bliver snydt af en falsk udlejer.
- Vi oplever også, at det er herboende danskere, der bliver snydt. Vi ser, at der er kamp om at finde en bolig, og så i iver på at få den flytter de pengene til en falsk udlejer, siger Lasse Dyrberg.
Kan være svære at fange
Og når man først er blevet snydt, kan det være svært for politiet at fange de falske udlejere.
- Vi oplever udfordringer, i forhold til når der bliver betalt til udenlandske kontoer, da vi så først skal til at have fat i vores samarbejdspartnere i det pågældende land, siger Lasse Dyrberg.
- Er det til danske kontoer, er det forholdsvist ukompliceret at gå til. Vi oplever dog også, at der bliver brugt muldyr (red. mellemmand), som pengene bliver kørt igennem.