Nyuddannet kaldt "møgsvin"

Tandlægeforeningen undskylder, at der mellem en dimittends navn og efternavn stod "møgsvin" i Tandlægebladet

Offentliggjort Sidst opdateret

Tilbagetrækning af Tandlægebladet

Tandlægebladet trækkes tilbage og genoptrykkes efter fejlagtig inklusion af øgenavnet 'møgsvin' mellem en dimittends for- og efternavn.

Tandlægeforeningen udtrykker chok og beklagelse, og har iværksat en gennemgang af interne processer for at forhindre lignende fejl.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Ordet "møgsvin" optrådte mellem en persons fornavn og efternavn på Tandlægebladets årlige liste med navne og fotos af nye tandlæge-dimittender.

Derfor trækkes den nyeste udgave af bladet tilbage og trykkes på ny.

Det oplyser Tandlægeforeningen på LinkedIn, hvor den skriver, at man er "chokeret".

- Tager det dybt alvorligt

- Vi tager sagen dybt alvorligt og tager på det kraftigste afstand fra den grove udstilling af en kollega. Vi har naturligvis været i kontakt med den berørte og har tilbudt al den støtte og hjælp, vedkommende måtte have brug for.

Ifølge foreningen er det en tidligere studerende ved Odontologisk Institut på Københavns Universitet, der har givet bladet oplysningerne om dimittenden.

- I hovedbestyrelsen ser man også på sagen med stor alvor, og man drøftede allerede sagen i går og dens konsekvenser, skriver Tandlægeforeningen.

- Må ikke ske igen

Foreningen er desuden gået i gang med at gennemgå dens interne processer, så det ikke kan ske igen.

- Vi må samtidig erkende, at vi ikke i vores vildeste fantasi havde forestillet os, at nogen kunne finde på at misbruge vores tillid og kalde kolleger øgenavne, lyder det.

Journalisten har talt med bladets administrerende redaktør, Gitte Almer Nielsen. Hun fortæller, at der kun læses korrektur på magasinets redaktionelle indhold og ikke på dimittendlisterne.

Powered by Labrador CMS