Mette Frederiksens hårde hund er tilbage 

Martin Rossen rådgiver Socialdemokratiet

Offentliggjort

Martin Engell-Rossens karriere og samarbejde med Socialdemokratiet

Martin Engell-Rossen, tidligere stabschef i Statsministeriet, arbejder nu som ekstern rådgiver for Socialdemokratiet gennem sit firma Engell-Rossen Strategy.

Engell-Rossen havde en central rolle i dansk politik og var Mette Frederiksens nærmeste politiske fortrolige før han skiftede til Danfoss i 2020.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Socialdemokratiet samarbejder med tidligere stabschef i Statsministeriet Martin Engell-Rossen som ekstern rådgiver.

Det bekræfter partiet over for Ekstra Bladet.

- Socialdemokratiet samarbejder løbende med forskellige private aktører i form af mediebureauer, konsulenter eller lignende om for eksempel rådgivning, annoncekampagner, personalekurser.

- Herunder har vi også et samarbejde med Engell-Rossen Strategy, lyder det i et skriftligt citat fra partisekretær Lasse Ryberg.

Mettes fortrolige

Martin Engell-Rossen var indtil sommeren 2020 statsminister Mette Frederiksens (S) nærmeste politiske fortrolige og stabschef i Statsministeriet.

- Jeg oplyser normalt ikke, hvem mine kunder er - men hvis S har oplyst - så ja korrekt, at de hyrede mig til at bistå dem med videreudviklingen af deres strategitavle. Tror, det gik ok, de arbejdede med den på deres sommergruppemøde, oplyser han i en mail til Ekstra Bladet.

Martin Rossen var Mette Frederiksens nærmeste politiske rådgiver, og han rådgiver nu igen partiet.

Overtog formandsstolen

Martin Engell-Rossen og Mette Frederiksen havde ni års tæt samarbejde, som blandt andet førte til, at Mette Frederiksen i 2015 kunne overtage formandsstolen i Socialdemokratiet.

Han skiftede til Danfoss i 2020, men havde efter den politiske opsigelse fortsat sin gang i Statsministeriet. Det førte til kritik af, at han kunne påvirke regeringens politik til fordel for Danfoss, og han forlod sin stilling en måned før tid.

Sad i magtfulde udvalg

Martin Rossen havde en central rolle i Statsministeriet, hvor han havde plads i koordinationsudvalget og økonomiudvalget, som er to af regeringens mest magtfulde udvalg, der koordinerer regeringens politik.

Det var hidtil normalt kun topministre, der sad i udvalgene.

Kunne ikke kontrolleres

Dermed havde oppositionen og offentligheden ikke mulighed for at føre kontrol med Martin Rossens arbejde, da han ikke var folkevalgt.

Han forlod Danfoss i 2023, hvor han blev selvstændig rådgiver under firmanavnet Engell-Rossen Strategy.

Han ændrede sit efternavn, da han blev gift med Julie Engell.

Powered by Labrador CMS