Makker ramt af blodprop en uge før Smukfest

Peter Sommer sendte varme hilsner til sin musikalske makker Palle Hjorth

Offentliggjort Sidst opdateret

Palle Hjorths helbredstilstand

Palle Hjorth blev ramt af en blodprop i hjertet under en optræden på Bork Festival. Han oplevede en underlig fornemmelse i brystet, som ikke forsvandt.

Efterfølgende blev han hastet til operation, hvor en blodprop i hjertets højre kranspulsåre blev behandlet. Han er nu i bedring og opfordrer andre til at være opmærksomme på kroppens signaler.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det var slet ikke meningen, at Peter Sommer skulle gå på scenen sammen med sit band, Tiggerne, på torsdagens Smukfest i Skanderborg.

Han skulle stået under trækronerne i Bøgeskoven med musikeren Palle Hjorth, som han optræder med under navnet Alene i verden med Palle.

Men i slutningen af juli blev Palle Hjorth ramt af en blodprop i hjertet. 

Palle Hjorth har efterfølgende delt det med sine følgere på Instagram og oplyst, at hans krop er "nogenlunde god igen".

Sendte hilsen fra scenen

Peter Sommer sendte sin musikalske makker flere tanker undervejs i koncerten.

- Jeg skulle have stået her med min ven og min tro væbner Palle Hjorth. Han plejer at sidde her med et klaver. Alene med Palle i verden.

Peter Sommer optrådte på en af de mindre scener på Smukfest, cirka samtidig med at Deep Purple skulle spille på Bøgescenerne, som er festivalens suverænt største. Men Peter Sommer kunne ikke være mere ligeglad, sagde han ordret. - Jeg tænker kun på det her lige nu ...

- Nu står jeg her alene. Han er blevet syg. Han er okay. Men han er ikke okay nok til at spille, sagde en rørt Peter Sommer fra scenen foran de fremmødte publikummer.

En feberredning

Han kalder det for en feberredning, at hans band, Tiggerne, kunne træde til.

- Vi har øvet i to timer her til formiddag. Det er, hvad det er. I får alle fejlene. Jeg håber, de bliver skønne, lød det videre fra Peter Sommer, der var på hjemmebane i Skanderborg, hvor han er fra og hylder i hittet "8-6-6-0", som er byens postnummer.

Peter Sommer optrådte på en af de mindre scener på Smukfest, cirka samtidig med at det legendariske britiske band Deep Purple skulle spille på Bøgescenerne, som er festivalens suverænt største.

- Husk at leve livet

Men Peter Sommer kunne ikke være mere ligeglad, sagde han ordret fra scenen.

- Jeg tænker kun på det her lige nu ...

- Husk at leve livet - det var det eneste, Palle sagde, vi skulle sige videre ... Og husk at ringe, hvis der er problemer.

Ramt af blodprop på festival

Palle Hjorth blev ramt af blodproppen, mens han optrådte på Bork Festival i Vestjylland sammen med musikeren Karl Kristian.

Han fik, hvad han efterfølgende har beskrevet på Instagram, en underlig fornemmelse i brystet. Nærmest som en bøvs, der ikke ville ud.

- Jeg spillede koncerten og kørte hjem fra Bork. Fornemmelsen i brystet forsvandt ikke, og pludselig lå jeg i en ambulance med fuld udrykning. Huhej fuld fart direkte på operationsbordet, hvor en blodprop i hjertet, i højre kranspulsåre, havde lukket for blodgennemløbet.

Ny livsven

- Kroppen er nogenlunde god igen, og jeg har fået en ny livsven med piller og motion. Palle version 2.0 er på vej, skrev han og kom samtidig med en klar opfordring til sine følgere:

- Pas på jer selv, og vær opmærksom på kroppens signaler.

Powered by Labrador CMS