Læge: Margrethe vil have smerter i lang tid

Det er umiddelbart et godt tegn, at dronning Margrethe nu er udskrevet

Offentliggjort Sidst opdateret

Dronning Margrethes helbred efter fald

Dronning Margrethe blev indlagt efter et fald og har pådraget sig et brud på venstre hånd og skader omkring nakkehvirvlerne.

Hun er nu udskrevet og vil gennemgå en længere sygemeldingsperiode, hvor hun skal hvile og gradvist genoptage daglige aktiviteter.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det er grundlæggende et godt tegn, at dronning Margrethe nu er udskrevet. Det vurderer læge og videnskabsjournalist Jerk Langer.

- Idet at hun er blevet udskrevet, så er der jo ikke nogle akut truende skader. Skaderne tyder på en helt klassisk fortælling, når man i en alder af 84 falder, siger han.

Dronning Margrethe blev onsdag aften indlagt efter et fald.

Skade omkring nakkehvirvlerne

Det danske kongehus oplyser fredag i en pressemeddelelse, at hun har fået et brud på venstre hånd og en skade omkring nakkehvirvlerne.

Kongehuset oplyser desuden, at dronningen vil være sygemeldt i en længere periode.

- Ophelingen tager bare længere tid, når man bliver ældre, lyder det fra Jerk Langer.

Dronning Margrethe underskriver erklæring om sin abdikation. Hun har efter et fald pådraget sig et brud på venstre hånd. Læge vurderer, at hun i sin periode for sygemelding fortsat kan udføre sine daglige sysler som for eksempel at male, da hun er højrehåndet.

Hvile

Han vurderer, at dronningens kommende måneder kommer til at gå med hvile og hendes ellers daglige sysler.

- De her skader behøver ikke at give varige mén, men det kommer nok til at gøre ondt i lang tid.

Han forklarer, at skaden omkring nakkehvirvlerne lyder som det, der typisk sker når man laver et pludseligt ryk med hovedet i forbindelse med et fald.

- Det lyder som det, vi også kender under navnet piskesmæld, siger han.

Hold gang i blodcirkulationen

Nu handler det ifølge Jerk Langer om, at dronningen skal være så aktiv som muligt for at holde sin blodcirkulation og sin muskulatur i gang.

Han mener for eksempel, at dronning Margrethe stadig vil være i stand til at male og skrive, i og med det er den venstre hånd, der er brud på.

Udfordringen kommer til at være, at hun i en periode vil være indskrænket i hvor længe hun kan sidde i den samme stilling og gå, fordi hun vil få ondt i nakken.

- Hun kan formentlig lave mange af de samme ting som før, men hun kan ikke gøre det i samme grad, siger han.

Powered by Labrador CMS