Kræver uvildig undersøgelse af arbejdsmiljøet i M

Mange i Moderaterne vil ikke udtale sig, men nu kræver i hvert fald to folketingsmedlemmer en undersøgelse

Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Der skal igangsættes en uvildig undersøgelse af arbejdsmiljøet i Moderaterne.

Det mener folketingsmedlem og medlem af Moderaternes hovedbestyrelse, Jeppe Søe.

Han kræver "en uvildig gennemgribende undersøgelse af Moderaterne som arbejdsplads", skriver han i en kommentar til Ritzau.

Han har ikke yderligere kommentarer, men tilføjer, at det er den "eneste mulige løsning for de berørte ansatte".

Indberetning til Arbejdstilsynet

Sagen handler om, at en række nuværende og tidligere ansatte hos regeringspartiet har sendt en indberetning til Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø.

Her beskrives et miljø med mobning og sexisme i organisationen. Det skrev B.T., der har fået indblik i brevet, først om i fredags, og sidenhen har flere medier beskrevet det samme. Indberetningen er blevet sendt 15. august.

Lørdag udtalte et andet folketingsmedlem hos Moderaterne Karin Liltorp, at en undersøgelse skal igangsættes. Om den skal være uvildig eller intern, vidste hun ikke. Men en undersøgelse er påkrævet, mener hun.

De fleste i og omkring Moderaterne er tavse i sagen, men nu er der altså to folketingsmedlemmer - Jeppe Søe og Karin Liltorp - som kræver en undersøgelse.

Lars Løkke er tavs

Udenrigsminister, politisk leder og partistifter Lars Løkke Rasmussen har i skrivende stund endnu ikke udtalt sig.

Det er ellers en række personer i toppen af ledelsen, som bliver nævnt i forbindelse med at have ignoreret henvendelser om problemerne - men også som personer, der spiller en rolle i flere sager.

Blandt andre den nyudnævnte digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen (M). Tidligere har hun været politisk chef i partiet og senest særlig rådgiver for Løkke.

Desuden er også partisekretær Kirsten Munch Andersen og kommunikationschef Ulla Østergaard omtalt, har B.T. skrevet.

Jeppe Søe (M) ser med stor alvor på sagen, som er dukket op i pressen, og som omhandler dårligt arbejdsmiljø. (Arkivfoto).

Sexistiske bemærkninger

I klagen fremgår der eksempler på sexistiske bemærkninger som "jeg mangler bare at bolle dig og X (en anden person i partiet, red.)", og "man kan ikke tage hende seriøst i den nederdel".

Det er ikke beskrevet, hvem der har sagt følgende udsagn og til hvem. Klagen er skrevet af fem nuværende medarbejdere og enkelte tidligere.

Kirsten Munch Andersen sagde lørdag aften til TV 2, at hun har reageret på de henvendelser, der måtte have været angående arbejdsmiljøet i partiet.

- Alle henvendelser, der måtte have været, har vi lyttet til, talt om og ageret på. Jeg genkender ikke det billede, der bliver tegnet, sagde hun blandt andet til TV 2.

Mandag vil Kirsten Munch Andersen mødes med partiets medarbejderudvalg, tilføjede hun. Desuden vil hun rette henvendelse til Arbejdstilsynet.

Brev til hovedbestyrelse

Jeppe Søe har ifølge B.T. sendt en mail til en række medlemmer i partiets hovedbestyrelse, hvori han blandt andet skriver:

- Som jeg ser det, kan Moderaterne inden for kort tid blive kastet ud i en af de sværeste kriser overhovedet. Alene det, som jeg har set beviser på, vil smadre vores parti - også qua vores historik som en sexistisk klovnebus.

Flere medier har skrevet, at Jeppe Søe ligeledes har sendt en besked til Løkke om situationen i partiet. Det er fortsat uvist, hvordan Løkke forholder sig til sagen.

Powered by Labrador CMS