Kræver ikke erstatning
Copenhagen Business School sidder nu tilbage med to udgifter på 692.000 kroner efter advokatundersøgelse
Copenhagen Business School kommer ikke til at rejse erstatningskrav mod den tidligere bestyrelsesformand Karsten Dybvad for at have udbetalt et engangsvederlag på 692.000 kroner til en afgået rektor.
Det skriver skolen i en pressemeddelelse. Beslutningen er truffet, efter at en advokatundersøgelse, som blev igangsat af skolen selv, ikke finder grundlag for et erstatningskrav mod Dybvad.
Vederlaget skulle været blevet godkendt i strid med reglerne, mente skolen.
CBS sidder nu tilbage med to udgifter på 692.000 kroner, som engangsvederlaget lød på. Én af regningerne er til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Den anden er allerede udbetalt til den nu afgåede rektor.
Ingen hjemmel
I midten af september krævede ministeriet hele beløbet tilbage på bagkant af en rapport fra Rigsrevisionen, der havde undersøgt sagen.
Ifølge CBS' advokatundersøgelse blev Karsten Dybvad forud for udbetalingen informeret om, at der "helt sikkert ikke" var hjemmel til at indgå vilkårene i forbindelse med rektorens engangsvederlag.
Men undersøgelsen konkluderer nu, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fastslå, at Dybvad "havde handlet uagtsomt og dermed ansvarspådragende over for CBS".
Tvivlsomt
Undersøgelsen lægger til grund, at han har haft en berettiget opfattelse af, at aftalen om et engangsvederlag var blevet accepteret af Styrelsen for Videregående Uddannelser.
- Vi anser det således for tvivlsomt, om det på det foreliggende grundlag kan sandsynliggøres, at bestyrelsesformanden vidste eller burde vide, at engangsvederlaget blev aftalt uden det fornødne hjemmelgrundlag, fremgår det i undersøgelsen.
I god tro
Ifølge Altinget, der tidligere har skrevet om sagen, er det den daværende rektor, Per Holten-Andersen, som vederlaget er blevet udbetalt til. Han afgik i februar 2019.
Dybvad, der blandt andet er tidligere administrerende direktør i Dansk Industri og departementschef i Statsministeriet, stoppede som bestyrelsesformand i juni samme år.
Tidligere har Karsten Dybvad selv skrevet til mediet, at han handlede i god tro. Det er ikke noget, som undersøgelsen bekræfter, men den har ikke kunnet fastslå det modsatte.
Undersøgelsen vurderer heller ikke, at andre bestyrelsesmedlemmer skal have handlet "ansvarspådragende" over for CBS.