Kommune smider fortrolige oplysninger på borgere væk

Ringsted Kommune har meldt et sikkerhedsbrud til Datatilsynet i en sag, som kommunen kalder meget alvorlig

Offentliggjort Sidst opdateret

Et lille USB-stik med personfølsomme og fortrolige oplysninger om borgere i Ringsted Kommune er forsvundet.

Det melder kommunen selv efter at have anmeldt sagen til Datatilsynet, da det behandles som et brud på kommunens datasikkerhed.

Det skriver Ingeniørens it-medie, Version2.

Mangler overblik

Kommunen har på nuværende tidspunkt ikke det fulde overblik over, hvilke data der er på USB-stikket. 

Det står dog klart, at det vedrører voksenhandicapområdet og blandt andet indeholder helbredsoplysninger på borgere og medarbejdere.

Ikke krypteret

USB-stikket er heller ikke krypteret eller på anden måde sikret teknisk, hvorfor det ikke kan udelukkes, at oplysningerne kan misbruges, hvis stikket findes og stadig er brugbart.

Det siger direktør i kommunen Kasper Sonne i meddelelsen.

- Meget alvorligt

- Det her er en meget alvorlig sag, både fordi der er tale om personfølsomme oplysninger, og fordi det er en klar overtrædelse af vores interne retningslinjer for, hvordan vi behandler borgernes og medarbejdernes oplysninger, siger han.

DATATILSYNET

Datatilsynet er en uafhængig statslig myndighed, der organisatorisk henhører under Justitsministeriet, der dog ikke har instruktionsbeføjelse over myndigheden. Datatilsynet har til opgave at føre tilsyn med, at reglerne i Persondataforordningen og Databeskyttelsesloven, der gennemfører et EU-direktiv, overholdes

Kilde: Wikipedia

Stikket er mistet i forbindelse med en opgaveoverdragelse. Hvordan det helt specifikt er sket, er ikke nærmere uddybet i kommunens pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS