Kan du tænde Sankt Hans-bål? Se her

Sankt Hans er reddet. Landets kommunale beredskaber har mandag besluttet, at et afbrændingsforbud ikke er nødvendigt forud for sankthansaften

Offentliggjort Sidst opdateret

Sankthansaften bliver ikke ramt af afbrændingsforbud nogen steder i landet - på nær på Anholt, hvor der altid er restriktioner. Det skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Samtlige af landets kommunale beredskaber mødtes mandag for at vurdere brandfaren.

De er altså nået frem til, at der ikke er noget, der forhindrer danskerne i at brænde heksen af på bålet, når det på onsdag er sankthansaften.

Vejret arter sig

Vejret det seneste døgn har haft en positiv indvirkning på brandfaren i hele landet.

Vejrprognoserne frem til onsdag tyder heller ikke på en øget brandfare, skriver Danske Beredskaber i pressemeddelelsen.

Derudover har landets beredskaber i øjeblikket en normal aktivitet for bekæmpelse af naturbrande for årstiden.

Risiko for brandfare

Onsdag i sidste uge viste brandfareindekset, at der var en stigende brandfare.

På Anholt er der permanent afbrændingsforbud. Det betyder, at der er forbud mod al brug af åben ild året rundt på hele øen.

Danske Beredskaber opfordrer til, at man løbende følger situationen og søger gode råd og vejledning på brandfare.dk.

Afbrændingsforbud

For at forebygge brand i perioder med tørke, eller såfremt et områdes beskaffenhed på anden vis udgør en øget brandrisiko, kan de enkelte kommuner (normalt brandvæsenet) indføre afbrændingsforbud m.v.. Det bidrager bl.a. til at forebygge naturbrande, som let kan opstå, hvis vegetationen er tør. Afbrændingsforbuddene er altid lokale forbud, og de kan enten dække hele kommunen eller dele af kommunen. Det er derfor vigtigt at orientere sig om, hvad der gælder lokalt. Du kan læse mere om afbrændingsforbud herunder:

  • Hvis din kommune har indført et afbrændingsforbud, kan det udover afbrænding af bål, haveaffald, halm m.v. også omfatte generel brug af åben ild og herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen. Tjek din kommunes hjemmeside for mere information om, hvad afbrændingsforbuddet omfatter.
  • Selvom der ikke er udstedt afbrændingsforbud, skal man naturligvis altid være forsigtig og bruge sin sunde fornuft. I øvrigt gælder de generelle regler og bestemmelser for afbrænding og brug af åben ild m.v.
  • Der kan i nogle områder være permanente afbrændingsforbud

Kilde: Beredskabsstyrelsen

Powered by Labrador CMS