-Herlufsholm har skabt problemer for svage

Den siddende Herlufsholm-bestyrelse gik lørdag af efter at have modtaget hård kritik i ny undersøgelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Herlufsholms nye bestyrelsesformand, Jon Stokholm, tror, at det er skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvor det endte med at gå galt.

Det siger han til Ritzau.

- Værdigrundlaget er meget individualistisk betonet. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men den betoner nok individet på bekostning af fællesskabet.

Levede ikke op til ansvar

- Sådan en kultur skaber problemer for de svage. De stærke skal jo nok klare sig, siger han.

Jon Stokholm er mandag aften blevet udpeget som skolens nye formand, efter at den siddende bestyrelse meldte sin afgang efter et ekstraordinært møde lørdag.

Det skete på baggrund af en kritisk rapport fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der konkluderer, at bestyrelsen ikke har levet op til sit ansvar om at skabe trivsel bag eleverne.

Lægge sig fladt ned

Jon Stokholm vil forsøge at bruge den kritik som rettesnor for, hvor og hvordan kulturen på skolen har brug for at ændre sig.

- Vi har modtaget en rapport, som er meget kritisk, siger han

- Jeg kan kun snakke på egne vegne og ikke bestyrelsens, men jeg vil lægge mig fladt ned og acceptere hvert et ord i konklusionen og så arbejde ud fra det.

Højesteretsdommer Jon Stokholm bliver den nye formand på kostskolen Herlufsholm.
Højesteretsdommer Jon Stokholm bliver den nye formand på kostskolen Herlufsholm.

Herlufsholm Kostskoles historie

  • Oprindeligt et benediktinerkloster, der blev stiftet ved et gavebrev af 29. november 1135.
  • I sidste halvdel af 1100-tallet blev kirken og klosteret opført og står stadig i dag på samme sted.
  • Under reformationen i 1536 overtog kong Christian III det katolske bidspegods og således også Skovkloster. Selvom han lod munkene blive, forlod den sidste alligevel stedet i 1559 til fordel for et munkekloster i Sorø.
  • Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye overtog Skovkloster ved et mageskifte i 1560, hvorefter det blev navngivet til Herlufsholm.
  • Selve skolen blev grundlagt i 1565, men desværre nåede skolens ene grundlægger, Herluf Trolle, aldrig at se sin drøm realiseret, da han blev dødelig såret under Slaget ved Femern i den store Nordiske Syvårskrig.
  • I dag er Herlufsholm Skole en dags- og kostskole for både piger og drenge og tilbyder 6. klasse til 3.g.
Powered by Labrador CMS