Her er trafikken blevet værre

Der er godt gang i trafikken på vejene omkring København. Overraskende meget, viser nye tal fra Vejdirektoratet

Corona har betydet, at myldretiden er blevet værre. Det kan særligt mærkes nogle steder
Corona har betydet, at myldretiden er blevet værre. Det kan særligt mærkes nogle steder
Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: TV2 Lorry

Der er skidt nyt til pendlere til og fra København.

Trafikken er nemlig blevet værre, end den var før corona. Det viser nye tal, som Vejdirektoratet har oplyst til TV 2 Lorry.

De har lavet fire nedslagspunkter på motorvejene rundt om København. Og her er antallet af biler steget med cirka 5 procent fra september 2019 til september 2021.

- Vi har oplevet tilsvarende stigninger i de buldrende 00'er og 10'erne, men for de senere år er det relativt meget, siger Vejdirektoratets projektleder for Trafikledelse, Trafikdata og Trafikstatistik, Niels Erik Wegener Moltved, til TV 2 Lorry, og fortsætter:

- Det er jo så også over to år, at vi oplever den her stigning på fem procent på de store indfaldsveje til København, men det er en pæn stigning.

Kan mærkes

Den forøgede trafikmængde kan også mærkes på rejsetiden.

Vejdirektoratet har også lavet GPS-målinger og regnet på rejsetiderne for nogle strækninger i hovedstadsområdet til TV 2 Lorry.

Herunder ses eksempler på ændrede rejsetider for samme periode.

• Helsingørmotorvejen i sydgående retning er rejsetiden steget med 1-2 minutter om morgenen.

• På Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning er den steget med 2-4 minutter om morgenen.

• På Motorring 3 i nordgående retning er steget op til 5-7 minutter om morgenen. Og 2-3 minutter i eftermiddagsmyldretiden.

• På Motorring 3 i den sydgående retning er rejsetiden uændret i morgenmyldretiden, men er stegt med op til 5-7 minutter om eftermiddagen.

Pandemiens skyld

Ifølge Niels Erik Wegener Moltved er coronapandemien formentlig en af hovedårsagerne til det stigende antal biler på vejene ved København.

- Det skyldes jo nok, at da vi fik corona, så var det mere besværligt at tage de offentlige transportmidler. Der var større risiko for at blive smittet, man skal have mundbind på, og det flyttede uden tvivl en del over i biltrafikken på vejene. Og det er per definition svært at flytte folk tilbage i den offentlige trafik, når man først har fået smag for bilen, forklarer han til TV 2 Lorry.

Han afviser heller ikke, at den øgede mængde trafik sagtens kan fortsætte. Det afhænger af flere ting.

- Hvis ikke der kommer nye restriktioner, så er der de her jokere omkring arbejdsplads, for hvor mange arbejder nu hjemme, og så er der den joker, der hedder, vil man overhovedet vende tilbage til den offentlige trafik, siger Niels Erik Wegener Moltved til TV 2 Lorry.

Powered by Labrador CMS