Henrik har Danmarks største

De seneste 14 år har Tivoli i København afholdt DM i kæmpegræskar. I år vandt en caféejer fra Græsted

Caféejeren fra Græsted i Nordsjælland Henrik Jensen vinder DM i Kæmpegræskar 2021. Han vandt konkurrencen med et græskar på 497,6 kilo.
Offentliggjort Sidst opdateret

Selv om et 497,6 kilo tungt græskar ikke nærmer sig den danske rekord fra sidste år, var det i år nok til at sikre en caféejer fra Græsted førstepladsen i DM i Kæmpegræskar.

Det oplyser Tivoli i København. Tivoliet har de seneste 14 år afholdt mesterskabet.

Vinderen af årets DM-konkurrence, Henrik Jensen, erkender, at det har krævet hårdt arbejde at nå denne størrelse.

- Det er blevet fodret med rå mængder af naturgødning i form af heste- og hønsemøg samt store mængder af brandnælde vand, siger han.

- Mit græskar har også gode gener, for det er barn af sidste år nordiske og danske mester.

Ikke i nærheden af sidste år

Sidste års vinder blev målt til 970,4 kilo og var blevet passet og plejet af den dobbelte vinder Jens Peder Skønager fra Ribe.

Det krævede i år ti styrkeløftere at få bugseret vindergræskarret op på vægten.

Inden man påtager sig sådan en opgave, kræver det noget forberedelse, fortæller Pia Skovborg.

Hun er forkvinde for Roskilde Atlet Klub, der i år sender ti af deres styrkeløftere.

- Vi har under forberedelserne øvet os på at trække en 18 tons tung lastbil, og så har vi øvet os ved at løfte traktordæk på op til 400 kilo, sagde hun forud for lørdagens konkurrence til Tivolis hjemmeside.

Langt til verdensrekord

Ti passionerede græskardyrkere fra alle hjørner af Danmark stillede i år op i konkurrencen.

Trods vindergræskarrets enorme størrelse, er der ikke kun langt op til Danmarksrekorden, men også verdensrekorden.

Den rekord sidder en italiener ved navn Stefano Cutropi i øjeblikket på.

Han formåede at fodre et græskar med gødning i sådan en grad, at det voksede til hele 1226 kilo.