Han tør tale magten imod

Normalt retter politikere - også borgmestre - ind efter partilinjen. Men Hjørrings Arne Boelt (S) siger gerne sin ærlige mening. 14. november fylder han 60 år

Arne Boelt fik over 10.000 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017. (Arkivfoto)
Arne Boelt fik over 10.000 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017. (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

I år får Arne Boelt en anderledes fødselsdag.

14. november runder han 60 år. Men to dage efter er der kommunalvalg, og når man er borgmester, betyder det, at dagene og ugerne forinden går med at føre valgkamp og sikre stemmer.

Trods valgkamp bliver der dog tid til en lille fejring med den nærmeste familie, fortæller Boelt, der er uddannet tømrer og har været borgmester i Hjørring Kommune siden 2010.

Men vælgerne skal også passes. Stemmeslugeren er en populær mand på egnen. Måske fordi han tør sige sin ærlige mening og ikke altid retter ind efter, hvad andre synes.

Syrlige stikpiller

Han sender eksempelvis gerne syrlige stikpiller afsted mod den S-ledede regering, selv om der også står Socialdemokratiet i Boelts partibog.

I de seneste par år kan nævnes minksagen, hvor Arne Boelt skød med skarpt mod sine partifæller på Christiansborg for ikke tids nok at reagere og få aflivet minkene.

Eller da en udligningsreform i 2020 ikke huede Hjørring-borgmesteren, der helt truede med at stoppe på pinden, hvis ikke der kom flere penge til.

Tidligere har kritikken handlet om alt fra tog til centralisering.

-Jeg giver mig ikke

I en mere lokal sag om, hvorvidt der skulle etableres en Bilka i Hjørring, stod han også fast på sit.

Det ville Arne Boelt gerne have, det ville andre gerne forhindre, og til TV 2 Nord lød det flegmatisk fra borgmesteren:

- Jeg giver mig ikke.

Mens stort set alle andre borgmestre kappedes om at få fremlagt gode argumenter for, hvorfor et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge ikke skulle ligge i netop deres kommune, svarede Arne Boelt, at det ville han overveje.

Det var dog betinget af, at Hjørring Kommune kun ville få 25 af dem, mens de andre skulle spredes ud over andre områder. Igen var han leveringsdygtig i et finurligt citat til TV 2:

- Det er svært at spise en elefant, men hvis man deler den op, kan det være, at man kan æde den.

Er ofte enig

Jo, Boelt er en borgmester, der taler fra hjertet, og hvis ret skal være ret, er han også tit enig med sine landspolitiske fæller.

Han er generelt en populær mand i Socialdemokratiet, han er på god fod med ministrene, og ved kommunalvalget i 2017 fik han over 10.000 personlige stemmer.

Der har dog været lidt at se til på det seneste.

Hjørring Kommune har i perioder under coronakrisen været et af de steder i landet med de højeste smittetal.

På det mere personlige plan blev en 55-årig mand i september dømt skyldig i at have truet Arne Boelt.

Stiller op igen

Nu gælder det altså kommunalvalget. Og selv om han i forbindelse med udligningsreformen truede med at stoppe som borgmester, stiller han op igen.

Han er gift med Susanne Boelt og bor i den lille by Sindal. Arne Boelt er far til tre børn og farfar til fem børnebørn.

Powered by Labrador CMS