Grov chikane: Satte gps på kvindes bil

En 46-årig mand er tiltalt for usædvanlig grov vold, chikane og psykisk vold

Offentliggjort Sidst opdateret

Torsdag tager retten i Aalborg hul på en helt usædvanlig sag mod en 46-årig mand, der er tiltalt for en række sager om blandt andet grov vold, chikane, psykisk vold og decideret forfølgelse.

Manden er blandt andet tiltalt for systematisk at have overvåget og forfulgt kvinden ved hjælp af GPS-sendere.

Det skriver TV2 Nord.

Anklageskriftet tæller blandt andet en vanvittig episode i marts sidste år, hvor manden ifølge anklageskriftet chikanerede kvinden i bil og forsøgte at få hende til at køre galt.

En kvinde fra Nibe er ifølge anklageskriftet blevet udsat for grov chikane og overgreb. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
En kvinde fra Nibe er ifølge anklageskriftet blevet udsat for grov chikane og overgreb. (Foto: /Ritzau Scanpix)Mads Claus Rasmussen

Sidder varetægtsfængslet

Manden, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet har i lange perioder overvåget kvindens færden ved at sætte GPS-sendere på hendes bil. 

Blandt andet i perioden fra midt i april til 13. oktober 2021.

Den pågældende dag besluttede kvinden at gå til politiet for at anmelde manden for en række forhold, men selv da fulgte han efter hende på vej til politiet. 

Tog halsgreb på hende

Det fik imidlertid ikke manden til at stoppe, skriver TV2 Nord.

Ifølge anklagerne fortsatte GPS-overvågningen blandt andet fra 30. oktober til 8. november og igen fra 26. november til 4. december 2021, ligesom politiet også mener, at manden overvågede kvinden med GPS tilbage i august-september 2020.

En af anklageskriftets andre alvorlige episoder handler om, at han natten til 25. juni 2020 trængte ind på kvindens bopæl i Nibe.

Her holdt han kvinden frihedsberøvet tre-fire timer i løbet af natten og udsatte hende for grov vold ved at kaste hende mod vægge og tage halsgreb på hende, så det ifølge anklageskriftet sortnede for hendes øjne.

Powered by Labrador CMS