Flaskekast efter kamp: Så farligt er det

Akutmodtagelsen særligt travlt i forbindelse med fredagens fodboldlandskamp mellem Danmark og Kroatien, hvor der blev kastet med dåser og flasker i Fælledparken

Offentliggjort Sidst opdateret

Ved du noget? Tip Newsbreak.dk HER

Citathistorie: TV 2 Lorry

Flere personer kom til skade i forbindelse med visning af Danmarks kamp i Fælledparken.

Nu advarer overlæge.

Region Hovedstadens Akutberedskab har normalt travlt i sommermånederne, men i forbindelse med fredagens fodboldlandskamp mellem Danmark og Kroatien, havde Akutmodtagelsen særligt travlt.

Flere personer kom til skade under storskærmsarrangementet i Fælledparken, hvor omtrent 20.000 landsholdsfans var samlet for at se kampen.

Arrangementet blev dog skæmmet af der blev kastet løs med fyldte øldåser og glasflasker.

Derfor beretter Region Hovedstadens Akutberedskab mandfag om en særdeles travl fredag med både mange opkald og mange ambulancekørsler.

- I sommermånederne oplever Akutmodtagelsen i højere grad travlhed på grund af fester, koncerter og lignende, hvor der kan opstå skader. Fredag var der særligt travlt på Akutmodtagelsen, og dette skyldes blandt andet arrangementet i Fælledparken, oplyser Region Hovedstaden i et skriftligt svar til TV 2 Lorry.

Desuden blev det bemærket, at det først stilnede af til vanligt niveau omkring klokken 01.00 i fredags.

Livfarligt

Ifølge Michael Fabricius Langergaard, der er ledende overlæge ved Bispebjerg Hospital, kan det være særdeles farligt at blive ramt i hovedet med en fyldt dåse.

- Når noget med vægt rammer kraniet, kan det forårsage et kraniebrud og en blødning inde i hovedet, siger Michael Fabricius Langergaard til TV 2 Lorry.

- Det er potentielt livsfarligt, og man kan blive førlighedstruet. Man kan få skader eksempelvis blødninger i og omkring hjernen, siger Michael Fabricius Langergaard og uddyber, at det kan påvirke ens kognitive funktioner, som eksempelvis evnen til at huske.

Powered by Labrador CMS