FCK tager afstand fra banner i Parken

FCK-fans bragte tragisk Roskilde-ulykke ind i debat om straf af fodboldtilskuere, og det ærgrer klubben

Offentliggjort Sidst opdateret

FCK's reaktion på kontroversielt banner

FCK tager afstand fra et banner vist af fans, som kritiserer håndteringen af sikkerhed ved store arrangementer sammenlignet med fodboldkampe.

Banneret nævnte Roskilde Festivalen og rettede spørgsmål til justitsministeren, hvilket FCK ikke støtter, især pga. henvisning til tragedien i 2000.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

At fodboldfans føler sig urimeligt behandlet af myndighederne er ikke nyt. 

Ej heller er det, at fansene giver udtryk for det med bannere på stadion.

Til mandagens opgør i Parken mellem FC København og AaB havde nogle af hjemmeholdets fans dog medbragt et banner, som nu får FCK til at tage afstand fra det.

Seks forskellige bannere havde dette samlede budskab:

Bakkes ikke op af FCK

- Roskilde Festival siden år 2000 … 10 x færre gæster end Superligaen, men: 15+ dødsfald, 100+ voldtægter … og 1000+ anholdelser. Hvornår indføres der register og koncerter uden tilskuere, Peter?

Beskeden, som givetvis var rettet mod justitsminister Peter Hummelgaard (S), får dog ikke opbakning fra FCK.

En række bannere blev sat sammen til et budskab til justitsminister Peter Hummelgaard (S) af FCK's fan i mandagens opgør mod AaB.

I en skriftlig kommentar over for fodboldmediet Bold skriver FCK.

Forfærdelig tragedie

- Vi tager afstand fra bannere, der nævner navne på menige betjente eller andre enkeltpersoner, og vi ærgrer os over, at man vælger at bruge årstallet 2000 i forbindelse med et banner om Roskilde Festival, da vi alle kan huske den forfærdelige tragedie.

Det var under Roskilde Festival i 2000, at ni mennesker mistede livet i forbindelse med en Pearl Jam-koncert foran Orange Scene, da de endte med at blive mast og ikke kunne få luft efter at være faldet.

Powered by Labrador CMS