Dronningen tog i kantinen

Mary fik en bid af det nationale skolemadsprogram, der er en af Brasiliens ældste offentlige politikker

Offentliggjort Sidst opdateret

Brasiliens Nationale Skolemadsprogram

Det nationale skolemadsprogram i Brasilien blev startet i 1950'erne for at sikre centraliseret organisering og indkøb af mad til skoler.

Programmet sikrer høj kvalitet skolemad til alle elever i offentlige skoler, hvilket er en rettighed indskrevet i Brasiliens forfatning fra 1988.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Dronning Mary stod forrest i køen i kantinen, da det var frokosttid på skolen Centro Educacional do Lago i Brasiliens hovedstad, Brasilia.

Her spiste hun frokost sammen med skolens elever og fik mulighed for at smage på skolemaden, der er indskrevet i forfatningen i Brasilien.

Reducerer sult

Det nationale skolemadsprogram er en af Brasiliens ældste offentlige politikker, der blev iværksat i 1950’erne for at centralisere organisering og indkøb af skolemad.

Programmet voksede sidenhen i både efterspørgsel og succes i forhold til at reducere sult.

Skrevet ind i forfatningen

Derfor blev retten til skolemad af høj kvalitet for alle elever i den offentlige skole indskrevet i forfatningen fra 1988.

Udførelsen og fordelingen af programmets midler er decentraliseret og styres af statslige og kommunale uddannelsesafdelinger med føderale overførsler.

Dronning Mary og minister Lars Aagaard (M) gik i kantinen på deres besøg på en lokal skole i Brasilien.

Det er et krav, at en del af midlerne bruges til at købe forsyninger fra små landbrug, og at størstedelen af de indkøbte fødevarer er minimalt forarbejdede.

Powered by Labrador CMS