DR stiller nyt krav til seerne

Du skal logge ind- ellers kan du ikke se med

Offentliggjort Sidst opdateret

I løbet af 2024 bliver det obligatorisk for brugere af DRs streamingtjeneste DRTV at logge ind.

Ønsker man ikke at logge ind, vil det derfor kun være muligt at bruge DRTV til at se live-tv, og ellers skal man se indholdet på traditionelt tv.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Formålet med ændringen er at forbedre brugeroplevelsen på tjenesten, ved at DRTV bliver mere "personligt relevant", lyder det.

- Når man logger ind, får man sin egen forside til DRTV. Der vil både være indhold, alle danskere kan være fælles om, og så vil der være indhold, der er mere personligt relevant for den enkelte, siger Lasse Bastkjær Jensen, der er direktør for Strategi og Brugere i DR, i meddelelsen.

Baseres på adfærd

DR beder til profilerne ikke om navn og e-mailadresse, og det baseres først og fremmest på adfærd fremfor personlige oplysninger, skriver DR.

Prioriteringen af indhold sker manuelt via redaktører i DR, der løbende overvåger og udvælger indhold.

Samtidig bruger DR et såkaldt anbefalingssystem, som registrerer, hvilket indhold brugerne kan lide, og så kan anbefale og prioritere i rækkefølgen.

Bliver mere personligt relevant

I takt med at systemet lærer brugeren bedre at kende, vil DRTV over tid på den måde blive mere personligt relevant, lyder det.

- Jeg er overbevist om, at langt de fleste vil tage det nye login til sig, fordi fordelene er så tydelige. Tag for eksempel den tid, det tager at finde ud af, hvor langt du er nået i et program, som du ikke har set til ende. Med det nye login sker det helt automatisk, ligesom vi er vant til fra andre streamingtjenester, siger Lasse Bastkjær Jensen.

I meddelelsen fremgår det, at ændringen sker "tidligst i andet kvartal" af 2024, hvilket betegner perioden fra april til juni.

Du skal fremover være logget ind hvis du vil streame DRTV.
Du skal fremover være logget ind hvis du vil streame TV.DR
Powered by Labrador CMS