DMI: Sådan bliver vejret den næste måned

Stadig tale om ustabilt vejr, selv om temperaturerne stiger

Offentliggjort

Sommervejret med hyppige skift mellem solrige, varme dage og perioder med skyer, regn, og køligere temperaturer fortsætter. Den vestlige til sydvestlige luftstrømning mindsker risikoen for skybrud. 

I august er der tendens til længere perioder med tørt, solrigt vejr og stigende temperaturer, men vejret forbliver ustabilt.

Ingen trøst

Sådan lyder konklusionen fra DMI på den næste måneds vejr. Sagt med andre ord: Der er ikke megen trøst at hente for dem, som gerne snart vil have varme og solskin.

De kommende uger bliver med meget blandet vej, lyder det fra DMI.

Her er en oversigt uge for uge:

Uge 30 (22/7 – 28/7)

Det ustadige, blæsende og ret kølige sommervejr vender tilbage. Lavtryk vil bevæge sig frem til Skandinavien vestfra med skyer, regn og byger samt opfriskende vind fra vest eller sydvest. 

I begyndelsen af uge 30 er luften endnu ret varm med temperaturer over 20 grader, men skyerne vil dominere, og der kommer en del byger. Efterhånden vil køligere luft blæse ind over landet med op til frisk eller hård vind fra vestlige retninger med en blanding af skyer, byger og lidt sol.

Dagtemperaturen ventes først på ugen at nå op mellem 19 og 25 grader, varmest østpå i landet, men den falder efterhånden til mellem 15 og 20 grader. 

Om natten først på ugen temperaturer mellem 13 og 19 grader, men efterhånden ned mellem 10 og 16 grader.

Samlet ventes temperatur lidt under normalen for årstiden, med en lun begyndelse og en kølig fortsættelse.

Nedbørmængderne forventes omkring de normale, svarende til ca. 12-22 mm, i forbindelse med byger noget ujævnt fordelt over landet.

Uge 31 (29/7 – 4/8)

Prognoserne tegner en tendens til en svagere lavtryksbane og generelt lidt stigende lufttryk over Nordvesteuropa. 

Det vil i så fald betyde, at en højtryksryg kan bygges op fra Azorerne til De Britiske Øer, og måske op over Skandinavien.

Hvis højtryksryggen bygges op, så vil den blokere for, at lavtryk kan nå Danmark fra vest og dermed give os flere dage med stabilt og tørt vejr med gode solchancer samt noget stigende temperaturer. 

Hvis højtryksryggen ikke bygges op, så vil vi forsat få ustadigt vejr med en blanding af sol, skyer og regn eller byger.

Dagtemperaturerne ventes typisk at nå op mellem 17 og 22 grader, enkelte dage lidt varmere. Om natten ventes temperaturen ned mellem 10 og 17 grader.

Uge 32 (5/8 – 11/8)

Der er i uge 32 fortsat en svag tendens til, at lavtrykkene tager nordlige baner, mest fra Island til Norskehavet og Nordkalotten, mens højtryksrygge kan bygges op over Vesteuropa og De Britiske Øer – og indimellem op over Skandinavien. 

I så fald får vi dage med tørt og solrigt vejr, men sandsynligvis også perioder med skyer og passerende regn eller byger samt opfriskende vestenvind.

Dagtemperaturer ventes typisk at nå op mellem 17 og 22 grader, enkelte dage lidt varmere. Om natten ventes temperaturer ned mellem 10 og 17 grader.

Oversigt for perioden 12/8 til og med 31/8

Prognosen er som vanligt usikker, når vi kigger så langt frem i tid. 

Modellerne indikerer dog, at lavtryk og fronter indimellem vil trænge ind over landet, mest fra vestlige retninger, dog afløst af perioder, hvor højtryksrygge kommer på besøg.

Det betyder, at vi får perioder med skyer, regn og byger vekslende med lunt, tørt og solrigt vejr, når højtryksrygge passerer landet.

Temperaturen ser samlet ud til at ende omkring det normale for årstiden. 

Powered by Labrador CMS