DMI: Nu bliver det sommer
Men først skal vi lige igennem en søndag der bliver lidt 'middelmådig'
Mandag begynder skolernes sommerferie og ifølge Danmarks Meteorologiske Institut kommer det til at falde perfekt sammen med, at sommervejret for alvor slår igennem over Danmark.
Men først skal vi lige have 'overstået, en middelmådig søndag.
Det fortæller vagtchef Henning Gisselø, DMI, til Newsbreak.dk.
-Søndag begynder broget. Der ligger temmelig mange skyer over hele landet. Og dem kommer vi til at kæmpe med langt op ad formiddagen. Så går der huller i skydækket og det klarer op, siger Henning Gisselø.
En helt klar og blå himmel, bliver det dog ikke til.
-Solen kommer til at skinne fra det vi kalder en skyfri himmel. Men på grund af nogle højtliggende skyer, så vil der danne sig et slør, som solen skinner igennem. Men det kan den også sagtens, siger Henning Gisselø.
Varmest på Sjælland
Temperaturerne søndag vil ligge på mellem 15 grader og 22 grader. Laveste temperaturer finder man ved den jyske vestkyst, mens det bliver varmest inde i landet.
-Jeg tror faktisk, at Midtsjælland bliver aller varmest i dag, siger Henning Gisselø.
I løbet af natten sker der ikke så meget, ud over at temperaturen falder. Ned til mellem 8 grader og 15 grader forventer Henning Gisselø, og peger på Sønderjylland, som han forventer får den koldeste nat.
Så kommer sommeren
Og så står der ellers høje temperaturer og masser af sol på skemaet for den kommende uge.
-Man kan sige, at så begynder sommeren - sammen med skolernes sommerferie. Solen kommer frem alle dage, når jeg kigger på prognoserne frem mod den kommende weekend, fortæller vagtchefen.
Faktisk forventer Henning Gisselø, at vi når 25 grader de fleste dage i den kommende uge - hvis ikke mere.
-Det bliver 'rigtige' meteorologiske sommerdage. Vi får ikke meget vind, og nedbør bliver der heller ikke meget af, siger vagtchefen.
En tordenbyge
Der er dog en lille risiko for, at det varme sommervejr også bringer en hidsig tordenbyge med sig i ny og næ.
-Tordenbygerne kan dukke op. Især over den sydlige del af landet. Men det er nu ikke noget, jeg forventer, at vi får særlig meget af. Og de forsvinder heldigvis hurtigt igen, siger Henning Gisselø.