DMI: -Den ene del af landet får regn mens den anden får høj sol

Danmark bliver rent meteorologisk delt over i to - og der er stor forskel på hvordan tirsdagens vejr bliver

Offentliggjort

Bor du i den ene halvdel af Danmark skal du nok forvente byger - måske endda med torden og meget kraftig regn. I den anden halvdel af landet bliver det med høj sol og op til 28 grader.

Det er hvad vi kan forvente af tirsdagsvejret, når man spørger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Klaus Larsen.

- Jamen Danmark bliver tirsdag simpelthen del op i to. Så om det bliver godt vejr afhænger af, hvor man bor, siger Klaus Larsen og uddyber:

- I Jylland bliver det mest skyet. Der kan komme solstrejf i den østlige del af Jylland. Men ellers bliver det en dag med byger, regn og torden. Især lidt længere oppe i Jylland kan bygerne blive ret kraftige og vi sidder da og kigger på, om vi skal have et varsel ud for skybrud, siger Klaus Larsen.

Anderledes mod øst

Helt anderledes ser det ud for den østlige del af Danmark.

Her venter en dag med masser af sol - og op til 28 grader.

- Det solrige vejr ser på Sjælland ud til at holde ved hele dagen. Måske kan der hen mod aften kommen en byge eller to over Lolland-Falster. Men det er vist også det, lyder det fra DMIs meteorolog.

Mere varme på vej

Det lune vejr kommer ind over Danmark fra øst.

Og det vare ved i mange dage - ikke kun om dagen.

Vi ser ind i mange dage med over 25 grader. Og så bliver det altså rigtig varmt om natten også med 1,5 til 20 grader. Når vi kommer frem mod weekenden kan der bygge lidt småbyger om, men ellers bliver det ganske pænt, siger Klaus Larsen.

Powered by Labrador CMS